Koululaisten sopeutumisvalmennuskurssit

Kysymys 

Meillä on ensi syksynä esikoulunsa harjaantumisluokalla aloittava lievästi kehitysvammainen lapsi. Tarve olisi päästä sopeutumisvalmennuskurssille koko perheen voimin. En ole saanut tietooni kuin yhden paikan jossa olisi meille sopivaa kurssia. Lehtimäki-opisto. Lehtimäki-opiston sivuilta katsoin että olisi vain yksi kurssi koulunsa aloittaville ensi vuonna. Ei taida olla mahdollisuuksia päästä. Onko sinun tiedossa muita sopeutumiskurssipaikkoja(Kelan maksamia)?

Vastaus 

Hei,
Anteeksi, että vastaukseni on viivästynyt.

Ensi vuoden kurssit ovat vielä rahoituksen suhteen hieman auki. Mutta tässä sinulle joitakin tahoja, joihin voit ottaa yhteyttä.

Tukiliitto ei järjestä ensi vuonna päiväkodista kouluun -kurssia. Yksittäisiä teemapäiviä alueilla saattaa olla. Kannattaa seurata Tukiviestiä tai tulevat tapahtumat palstaa.

Sopivia sopeutumisvalmennuskursseja saattaa järjestää Huvitus ja Kuntoutuskoti. Nämä kurssit ovat olleet Kelan kustantamia, jolloin hakijalla on oltava Kelan korotettu hoitotuki. Näistä saat tietää MLL:n lasten ja nuorten kuntotussäätiöstä tai soittamalla esh, kuntoutussihteeri Nina Larke(02) 2777 423 nina.larke[at]mll[dot]fi

MLL:n kurssit on usein suunnattu tietyille diagnoosiryhmille.

Kannattaa kysyä myös Suomen Lastenhoitoyhdistyksestä

Kursseja järjestävät myös Epilepsialiitto, Perhehoitoliitto (sijoitetuille lapsille) ja Ensi- ja turvakotien-liitto (fas-lapset).

Terveisin,
Niina Sillanpää