Kuinka autismi diagnoosi puretaan?

Kysymys 

Lapselle tehtiin alakoulun lopulla autismi diagnoosi kun hänellä oli erittäin paljon vaikeuksia sosiaalisen vuorovaikutuksen kanssa ja hänellä oli myöskin joidenkin opintojen kanssa vaikeuksia tuolloin.

Nykyään hän opiskelee lukiossa ja asuu aivan itsenäisesti ilman minkäänlaisia ongelmia. Diagnoosi ei muutenkaan istu nykyään ollenkaan hän viettää mielellään muiden kanssa aikaa eikä hänellä ollut nyt opiskelunkaan kanssa ongelmia. Kaikki oireet hävisivät aivan kuin tuhka tuuleen, kun hän pääsi pois ympäristöstä jossa hän joutui pelkäämään joka päivä koulua kiusaamisen takia. Tilanne on nyt erittäin harmillinen aikuistumisen kynnyksellä sillä diagnoosi on esteenä ammatin valinnassa ja jatko opinnoissa varsinkin kun hänellä ei ole ollut minkäänlaista tarvetta tuelle. Kuinka tällaista asiaa on helpointa lähteä selvittämään?

Vastaus 

Hei,

kiitos kysymyksestäsi.

Asiaa kannattaa lähteä selvittämään siten, että varaatte yleislääkärille vastaanottoajan. Hän voi sitten kirjoittaa lähetteen erikoislääkärille, joka on erikoistunut neuropsykiatriaan. Diagnoosin muuttamiseen tarvitaan todennäköisesti moniammatillisen tiimin yhteistyötä ja se on todennäköisesti monivaiheinen prosessi. Tästä kannattaa keskustella tarkemmin erikoislääkärin kanssa.

ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus

--------------------------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää :)

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!