Laaja aivoverenvuoto vastasyntyneellä

Kysymys 

Hei!

Tämä kysymys on järkyttänyt ja vaivannut itseäni, enkä uskalla sanoa näitä synkimpiä ajatuksia ääneen vaikka olenkin saanut jo keskusteluapua.

Vastasyntyneellä vauvallamme todettiin kouristuksia alle 1vrk iässä ja tutkimuksissa selvisi erittäin laajat aivoverenvuodot aivojen sisällä talamuksessa sekä aivokammioissa molemmin puolin. Vauva saa parasta mahdollista hoitoa ja päivä kerrallaan katsotaan mitä tulee.

Synkkä kysymykseni vielä shokissa on, että mikäli lapsi olisi niin vaikeasti vammainen etteivät omat voimavarat riitä lapsen parhaaksi, voiko vammaista lasta antaa esimerkiksi adoptioon tai perheen ulkopuoliseen hoitoon? Voiko tälläisen päätöksen tehdä jo pienen lapsen kohdalla?

Tiedän että kysymys on kauhea ja itken ajatuksiani päivittäin, mutta en uskalla keskusteluavussa tuoda näitä synkimpiä ajatuksia ilmi johon kuitenkin aidosti haluaisin vastauksen.

Kiitos!

Vastaus 

Hei,

hienoa kun uskalsit kysyä. Meillä monilla ihmisillä pyörii synkkiä ajatuksia, kun olemme kohdanneet äärimmäisen kipeitä asioita. Ja kun kipu yltyy oikein kovaksi, yritämme helpottaa oloamme ajattelemalla synkkiä, jotta jaksaisimme kantaa sitä, emmekä jäisi kuorman alle. Se kertoo meidän suuresta kyvystämme rakastaa.

Jos sinusta tuntuu, ettei omat voimavarat riitä, on lapsi mahdollisuus antaa adoptioon tai ulkopuoliseen hoitoon.

Sinä löydät ajan kuluessa parhaan tie asian ratkaisemiseen.

Ystävällisin terveisin,
Niina Sillanpää,
Kehitysvammaliitto

------

Oliko Verneri.netin neuvontapalstasta sinulle hyötyä? Jätä meille palautetta!

Vastaa palautekyselyyn tästä linkistä!