Lapsikohteisuudesta

Kysymys 

Olen 34-vuotias mies. On joskus kouluaikoina epäily et olis lievää kehitysvammaa. Olen kärsinyt lähes 20 vuotta lapsikohteisuudesta. Nyt vasta hetki sitten uskalsin hakeutua terapiaan. Etsin vuosia tietoa internetistä, mutta aina tuli vastaan tietoa, että nämä ihmiset pitäs laittaa pakkohoitoon/kastroida. Tunsin itseni hirviöksi. Ikinä en ole lasta koskenut. Kysymys kuuluu, voiko mahdollinen lievä kehitys vamma vaikuttaa siihen, että minulla on lapsikohteisuutta.

Vastaus 

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!

On hienoa, että olet vihdoin saanut itsellesi apua ja voit käsitellä mieltäsi askarruttavia asioita. Kehitysvammaisilla henkilöillä on todettu olevan tavanomaista enemmän ns. tavanomaisesta poikkeavia seksuaalisia kiinnostuksen kohteita. Seksuaalista suuntautumista ei sinänsä voi muuttaa tai hoitaa eikä pakkohoito ole mikään ratkaisu tähän. Olet pystynyt säätelemään omaa käyttäytymistäsi etkä ole lähestynyt lapsia seksuaalisesti, joten et ole tehnyt mitään rikollista. Toivottavasti terapian avulla voi hyväksyä itsesi ja löytää hyväksyttäviä tapoja toteuttaa seksuaalisuuttasi, johon sinulla on oikeus.

terveisin,
Oili Sauna-aho

Kehittämis-ja asiantuntijapalveluiden johtaja, FT, PsL, neuropsykologian erikoispsykologi KTO, Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin ky.

-------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!