Liikuntaesteisille lomakohteita

Kysymys 

Hei!Olisin kysynyt, että osaisitteko neuvoa hyvää paikkaa liikuntaesteisille kehitysvammaisille etelän lomakohteissa?Tarvitsemme esim.invataxia

Vastaus 

Moi,

Otin yhteyttä noin kymmeneen matkoja järjestävään toimistoon. Useimmista matkatoimistoista vastattiin, että olisi hyvä tietää ensin haluttu kohde ja ajankohta, sitten he voivat selvittää sopivia kohteita.

Soittamistani toimistoista Tjäreborgista kerrottiin, että heillä on kohteita liikuntaesteisille mm. Kanarian saarilla ja Mallorcalla.

Finnamatkoista kerrottiin, että matkaesitteessä on maininta sopiiko kohde liikuntaesteisille. Maininta on esittelyteksteissä.

Rullaten ry:stä sain vinkin Tournee Porvoon matkatoimistosta. Sen osa-alueena erityisryhmien matkailu mm. Eestiin, Rodokselle, Venäjälle, Kanarian saarille. He varmaan pystyvät neuvomaan puh. 019-536 0460 sähköposti porvoon.matkailutoimisto[at]porvoo.tournee.fi[dot] IT-lehden entisellä päätoimittajalla Voitto Korhosella on Espanjassa vuokrattavina esteettömät kaksiot puh. 050-463 1910 tai sähköposti voitto.korhonen[at]handiboat.inet.fi[dot] Näistä voisitte aloittaa.

Rullaten ry:n työntekijä Hile Meckelborg kertoi, että invataksia ei välttämättä tunneta. Siksi kannattaa pyytää matkanjärjestäjää kuvaamaan minkälaisesta ajopelistä on kysymys.

Niina Sillanpää