Miten kehitysvammaisten ihmisten kanssa toimitaan?

Kysymys 

Hei! Haluaisin oppia, miten kehitysvammaisten ihmisten kanssa toimitaan eri tilanteissa. Mistä löytäisin jonkun ammattihenkilön yhteystiedot, jonka kanssa voisin keskustella?

Vastaus 

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kehitysvammaisten ihmisten kanssa toimiminen on hyvin yksilöllistä. Se johtuu siitä, että kaikki me ihmiset ovat yksilöitä: Meillä on erilaisia ominaisuuksia, taitoja ja myös mahdollisesti vammoja, jotka voivat haitata jossain määrin ns. normaalia toimintaa. 

Kehitysvammaisten ihmisten tuen tarve liittyy oppimiseen ja ymmärtämiseen. Tämä tuen tarve on myös hyvin yksilöllistä. Jotkut kehitysvammaiset ihmiset tarvitsevat oppimisen ja ymmärtämisen aioissa enemmän tukea kuin toiset.

Pääsääntöisesti voi toimia kehitysvammaisen ihmisen kanssa aivan samalla tavalla kuin kenen tahansa ihmisen kanssa. Nämä edellä mainitut tuen tarpeet on kuitenkin syytä ottaa huomioon tietyissä tilanteissa. 

Koska kysymyksesi oli laaja, etkä antanut mitään konkreettista esimerkkiä siitä, minkälaisissa tilanteissa tarvitset apua, voit soittaa vaikka Kehitysvammaliiton tukipuhelimeen ja kertoa tarkemmin. 

Tukipuhelimeen voi soittaa ma ja to klo 15-17. Numero on 09 348 09 348 (normaali matkapuhelinmaksu).

Ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus