N. 3 cm kysta sikiön napanuoran tyvessä/sikiön vatsassa

Kysymys 

Olimme ensimmäisessä ultraääni tutkimuksessa (olen RV 13) ja kuvissa huomattiin sikiön vatsan alueen läheisyydessä halkaisikaltaan n.3 cm kysta. Kysta oli napanuorassa ja napanuoran verenkierto kiersi kystan pinnan kautta ja verenkierto vaikutti normaalilta.

Sikiön kehitys oli myöskin viikkojen mukainen ja kaikki vaikutti sikiöllä olevan hyvin. Saimme myös jo tietää että Downin syndroomaa lapsella ei ole verikoetulosten ja niskaturvotuksen puolesta. Muutenkaan lapsella ei ollut turvotusta havaittavissa. Ainoastaan sikiöllä oli jalat levällään kuvissa, koska kysta jotenkin painoi lapsen jalkoja auki.

Menemme nyt tällä viikolla vielä jatkotutkimuksiin, mutta silti olisi kiva saada vähän jonkinlaista selvitystä tähän tilanteeseen jo ennen sitä, mitä se voisi nyt pahimmillaan tarkoittaa tai onko tilanne ihan hyvä eikä ole syytä huoleen. Ultraäänessä meille ei oikein selvennetty asiaa, että mitä tämä nyt tarkoittaa lapsen kohtalolle mahdollisesti, emmekä tilanteessa mitään ymmärtäneet myöskään kysellä.

Kiitos vastauksestanne!

Vastaus 

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!

Verneri.netin lääkärin vastausaika kysymyksiin on noin kaksi viikkoa. Saatte siis nopeamman vastauksen kysymykseenne jatkotutkimuksissa.

Ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus

------

Oliko Verneri.netin neuvontapalstasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyymme tästä linkistä!