Niskaturvotus 6mm

Kysymys 

Kävimme niskaturvotus-ultrassa, ja siellä havaittiin että niskaturvotusta on reilusti.

Kätilö mittasi lukemia 6-7 mm väliltä ja lääkäri lukemia, jotka olivat hieman alle 6 mm. Seulan tuloksia en ole saanut kuulla.

Sairaalasta soittivat, että riskiluokiksi tuli downille 1:5 ja edwafd s ille 1:500. Olen 35 vuotta vanha, joten sekin nostaa riskiä. Saatiin Helsinkiin aika vasta viikon päähän, joten aika paniikissa täällä ollaan. Onko mitään tietoa, että onko noilla turvotuksilla ja riskiluvuilla mitään mahdollisuuksia, että mitään kromosomipoikkeavuuksia ei olisi? Ja jos on, niin kuin todennäköistä on, että sitten on jotain rakenteellista poikkeamaa?

Vastaus 

Hei,

noin 6mm niskaturvotuksen liittyy tutkimusten mukaan 70% kromosomipoikkeavuuden riski. Eli 30 prosentilla ei ole kromosomipoikkeavuutta. Näistä sikiöistä toisaalta noin 45 prosentilla on jonkinlainen rakennepoikkeavuus. Valitettavan korkeita lukuja siis. Kaiken kaikkiaan noin 14 prosenttia on terveitä.

Ystävällisin terveisin,
Ansa Aitokallio-Tallberg
LKT, naistentautien, synnytysten ja perinatologian erikoislääkäri

------

Palautteesi on meille todella tärkeää. Vastaa lyhyeen kyselyyn neuvontapalstan käytöstä!

Oletko käyttänyt Verneri.netin neuvontaa? Mistä löysit palvelumme? Saitko vastauksen kysymykseesi? Voisiko verneri.netin neuvontaa kehittää? Vastaa kyselyymme tästä linkistä!