Cytomegaloviruksesta

Kysymys 

Hei!
Kysyisinkin nyt sellaista kun alkoi huolettaa, että sairastin tyttäreni odotusaikana cytomegalovirus-infektion 2002 (ensimmäistä kertaa), tyttäreni jäi sairaalaan synnytyksen jälkeen viikoksi ja hänelle tehtiin kaikki mahdolliset kokeet (tämä virus siis todettiin vasta synnytyksen jälkeen otetussa virtsanäytteessä,tyttäreni oli 10p lapsi,ei siis ulkoisesti mtn muutoksia tms.) ja siitä aiheutui hänelle kuulovamma sekä neurologisia vaikeuksia lievänä mm.oppimishäiriötä,muistiongelmia jne. Nyt olen raskaana rv 28+4 ja haluaisinkin kysellä onko nyt siis riski että tällä uudellakin vauvalla on tämä virus? Tulisiko minulle oireita tästä infektiosta jos uusii,vai onko se automaattisesti minulla??

En edes ajatellut aiemmin tätä asiaa, mutta nyt alkoi pelottamaaan kun luin artikkelin tästä aiheesta, lääkärit eivät ole vastanneet tähän millään tavalla neuvolassa kun kysyin, joten olisin kiitollinen mikäli vastaisitte :((

Kiitos jo etukäteen!!

Vastaus 

Hyvä kysyjä,

tätä asiaa kannattaa kysyä Teratologisesta tietopalvelusta. Teratologinen tietopalvelu on valtakunnallinen puhelinpalvelu, joka antaa tietoa teratogeeneistä. Teratogeeneillä tarkoitetaan ulkoisia tekijöitä, joilla on haitallisia vaikutuksia hedelmällisyyteen tai kehittyvään sikiöön. Tällaisia voivat olla äidin tai isän käyttämät lääkkeet, äidin infektiot, sekä erilaiset kemialliset tai fysikaaliset ympäristöaltistukset.

Tietopalvelu on avoinna arkisin klo 9-12, puh: (09) 4717 6500 (normaalihintainen puhelu).

Ystävällisesti
Vernerin verkkotoimitus