Taksikyydeistä

Kysymys 

Hei,
lapsi on kesällä 6 v. täyttävä kehitysvammainen (Downin syndrooma), 11 v oppivelvollisuus alkaa ja ns. esieskaria ei ollut. Hän on saanut taksikyydit päiväkotiin nyt vuoden erityishuoltona. Kuljetus järjetyy nyt kesälomaan asti. Päivähoito alkaa kuntouttavana jälleen elokuun alussa. Esikoulu pk:ssa elokuun puolivälissä. Koulutoimi tms. maksaa taksikyydit koulujen alettua.

Miten lain mukaan menee taksikyydit kun on hiihtoloma esikoulussa jne. Lapsi osallistuu esikouluun siten, että saa 2 tuntia/viikko erityisopettajan käynnin päiväkotiin ja muuten ei ole erillistä esikoulua. Esikouluopetus siis tulee päiväkodissa muun toiminnan ohella sopimuksen mukaan avustajan ja päiväkodin kasvatusvastuullisten toimesta yksilöllisesti räätälöitynä.Päivähoito on kuntouttavaa (kuntoutussuunnitelmassa mainittu, EHO:ssa mainittu ja hallinto-oikeuden päätös myös kuntouttavasta kokopäiväisestä päivähoidosta + siihen kuuluvista taksimatkoista erityishuoltona).

Asiat kunnan kanssa menneet hyvin järjestelyissä kun hallinto-oikeuden päätös tuli. Nyt kun on välillä tuo "koulupuoli" mukana ja välillä kehitysvammahuolto näissä taksiasioissa, niin vanhemmille asiat ovatkin vähän epäselviä.

Vastaus 

Hei,

kysyimme asiaa Helsingin kaupungin johtavalta sosiaalityöntekijältä Anu Purhoselta. Hänen mukaansa joulu- ja hiihtolomat olisivat kuntouttavaa päivähoitoa eli erityishuoltoa. Asiasta kannattaa olla yhteydessä kuntaan.

Ystävällisesti
Vernerin verkkotoimitus