Lapsivesinäytteestä

Kysymys 

Olen 40-vuotias ensiodottaja. Olen menossa rv15 lapsivesinäytteeseen (5 vrk kuluttua). Niskaturvotus katsottiin rv12+0 ja se oli 1,0 mm, joten normaali siis. Veriseulonnan riskiluku oli 1:590. Minua arveluttaa tuo lapsivesinäytteen ottaminen, koska minulla on ollut nyt rv 14 bakteerin aiheuttama emätintulehdus. Tulehdus on ilmeisesti kehittynyt pitkän ajan kuluessa, koska minulla oli pitkään kellertävää valkovuotoa ja alavatsa/selkäkipua, johon lääkärit eivät reagoineet. Lopulta alkoi verinen vuoto, jota on edelleenkin viikon antibioottikuurin jälkeen.

Mietin nyt, että voiko bakteeri olla joutunut kohtuonteloon pitkällisen tulehduksen seurauksena tai ennen kuin limatulppa on muodostunut? Voiko se olla riski lapsivesinäytteen ottamisessa siten, että bakteeri pääsisi sikiöpussiin? Riskilukuni on ilmeisesti aika matala kromosomimuutosten suhteen lukuun ottamatta ikäriskiäni. En haluaisi riskeerata mitään, koska tämä on yksi ja ainoa mahdollisuuteni saada lapsi,
koska ikää on jo sen verran ja minulla on myöskin subseröösi myooma, joka on hieman kasvanut raskauden aikana (5 cm x 4 cm).

Vastaus 

Hyvä kysyjä,

Emme valitettavasti pysty antamaan vastausta toivomassasi aikataulussa (ennen lapsivesinäytteen ottamista). Palstamme lääkärin vastauksen odottamiseen menee vähintään viikko, usein pidempään. Tämän vuoksi suosittelemme, että käännyt suoraan lääkärin tai terveydenhoitajan puoleen mieltäsi painavissa asioissa.

Ystävällisesti
Vernerin verkkotoimitus