Sikiö liian pieni viikkoihin nähden?

Kysymys 

hei! saimme painoarvioksi rv24+5 760g ja rv 27+5 970g. Lääkäri sanoi sikiötä pieneksi viikkoihin nähden. lapsivesipunktio on otettu eikä siitä löytynyt mitään nt oli aikoinaan 3.5, jonka vuoksi punktio tehtiin.
Myöskään rakenneultrasta ei löytynyt poikkeavaa. Onko sikiö todella liian pieni viikkoihin nähden? ja mikä voi olla tälläisen taustalla? istukan virtaukset oli normaalit ja myös lapsiveden määrä. Muita mittoja en ole itselleni saanut.

Lisäys:

Laittelin aiemmin kysymystä pienestä sikiöstä. Taisi tulla väärät painot nyt. eli 24+5 690g ja se 27+5 oli 970g. nämä olivat oikeat painot.

Vastaus 

Raskausviikolla 24+5 painoarvio on täysin normaali. Rvk 27+5 se sijoittuu normaalikäyrästössä nk. alakäyrälle. Sekin on siis normaali. Koska viikkoja on vielä noinkin vähän, olisi varmaan hyvä seurata kasvua ainakin joitakin kertoja. Olikohan sikiön vartalon ympärys pieni? Vai olivatko kaikki mitat symmetrisesti alakäyrällä? Mahdolliseen kasvun hitauden syyn arvioimiseen tällaiset tiedot ovat tärkeitä. Normaali viirtauslöydös ja lapsiveden määrä ovat positivisia löydöksiä. Ehkä sikiö on vain siro ja tulee kasvamaan normaalisti "omalla käyrällään".

Lähettämäsi uudet painolukemat eivät vaikuta antamaani vastaukseen.

Terveisin
Ansa Aitokallio-Tallberg
LKT, naistentautien, synnytysten ja perinatologian erikoislääkäri