Nystagmus ja häikäisy

Kysymys 

Hei,

Tyttärellämme alkoi esiintyä silmävärvettä kahden kuukauden iässä. Tämän jälkeen (lapsemme nyt 11kk) olemme huomanneet hänen häikäistyvän kirkkaista valoista, pahin on kuitenkin luonnon kirkas valo. Normaali sisävalaistus ei häntä häikäise tai ei ainakaan näytä huonontavan näkökykyä, joka hänellä kyllä heikompi (etenkin kaukonäkö), mutta hyvin kirkkaat halogeenivalot heikentävät näköä selvästi. Ulkona ja äärimmäisen kirkkaissa valaistuksissa lapsemme käyttäytyy sokean/hyvin heikkonäköisen tavoin.

MRI oli puhdas, silmälääkäri on määrännyt +4,5 lasit jo muutama kk sitten. Laseista ei näytä olevan selkeää hyötyä, koska niitä lapsemme ei halua pitää toisin kuin esim. aurinkolaseja hän pitää mielellään.

Löysin tältä sivulta aiemmin jätetyn nystagmukseen liittyvän kysymyksen, johon oli vastattu ”… Jos lapsen näköön liittyy erityistä, esim. ylenpalttista häikäisyä, jonka vuoksi näkee paremmin hämärässä, kuin kirkkaassa valossa, tai toisin päin..suosittelen silmälääkärin tutkimuksen uusimista…” ja kysyisinkin, kun meillä tällaista on, että mitä nämä yhdessä voisivat siis tarkoittaa?

Odotamme tällä hetkellä silmäpolille aikaa eli tutkimuksia on tulossa, mutta ote aiemmin kysyttyyn kysymyksen vastaukseen toi minulle pienen toivon, että joku osaisi antaa mahdollisen vastauksen tyttäremme näköoireisiin.

Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Vastaus 

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. 

Olemme paihoillamme, mutta meillä ei ole neuvonnassa käytettävissä sellaista lääkäriä, joka osaisi vastata sinun kysymykseesi. Ilman lisätutkimuksia on todennäköisesti mahdotonta tehdä mitään johtopäätöksiä tyttärenne tilasta.

On hyvä kuulla, että teillä on tulossa aika silmäpolille. Epätietoisuus ja odottaminen on varmasti kurjaa -paljon tsemppiä ja jaksamista! 

ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus

--------------------------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!