Olen kiinnostunut poliittisesta vaikuttamisesta.

Kysymys 

Olen kiinnostunut politiikasta ja haluun oppia politiikkaan liittyviä asioita, mutta en pääse yliopistoon, koska minulla on keskivaikea älyllinen kehitysvamma, Olisi kiva päästä politikka kurssille. Onko sellaisia kursseja? En ole tyhmä vammasta huolimatta.

Vastaus 

Hei,

Mukava kuulla, että olet kiinnostunut vaikuttamisesta!

Avoimen yliopiston kursseille pääsee opiskelemaan kuka tahansa, niihin ei ole hakua tai pääsykokeita. Kurssit eivät ole kuitenkaan ilmaisia.

Sinun ei tarvitse mennä yliopistoon opiskelemaan politiikkaa, jotta voit oppia politiikasta. Politiikasta voi oppia myö esimerkiksi liittymällä johonkin valtakunnalliseen puolueeseen. Puolueessa toimimalla pääset lähelle politiikan tekemistä ja opit varmasti paljon samalla!

Suomen, eli valtakunnan politiikkaa kannattaa seurata lehdistä. Esimerkiksi Selkosanomat julkaisevat uutisia, joissa käsitellään poliittisia tapahtumia.

Oletko kiinnostunut vaikuttamaan kehitysvammaisten ihmisten asioihin. Siinä tapauksessa kannattaa tutustua Me Itse ry:n toimintaan. Me itse on kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on vaikuttaa kehitysvammaisten ihmisten asioihin.

Ystävällisin terveisin,
Verneri.net toimitus