Perhevalmennus

Kysymys 

hei. haluaisin kysyä sellaista, että miten voi olla mahdollista, että neuvola ei järjestä meille ollenkaan perhevalmennusta??? Kyselin valmennuksista jo tammikuussa, mutta neuvolatäti sanoi, että ei ole mikään kiire ja katsotaan sitä myöhemmin. laskettu aikani on 17.4.Viime viikolla hän sitten sanoi, että kaikki muut ovat valmennuksessa olleet ja että meille ei sellaista pystytä järjestämään. Minä kun olen luullut, että valmennus järjestetään kaikille ja varsinkin kun olen ensisynnyttäjä? Olen ruvennut pelkäämään synnytystä, jos en saa siihen edes mitään valmennusta. Neuvolatäti sanoi, että synnytyssairaalasta saan synnytyshetkellä tietoa hengityksestä jne. Mutta epäilen, että siellä olevilla hoitajilla ei ole siihen aikaa. Olen ärsyyntynyt myös siitä, että meiltä vietiin mahdollisuus tutustua muihin tämän paikkakunnan synnyttäjiin, mihin olisi ollut mahdollisuus valmennuskurseilla. ja vielä kysymys raskausarvista? olen rasvannut perusvoiteella vatsaani alkuraskaudesta lähtien, mutta siitä huolimatta arpia on tullut todella paljon, vaikka mahani ei ole edes kovin suuri. Miksi joillekin tulee arpia, joillekin ei? olisko tukivyöstä ollut hyötyä?

Vastaus 

Hei,
Meillä Espoossa on tapana räätälöidä perheelle valmennusta, jos on sattunut unohduksia, terveydenhoitaja Tuula Ekroth vastaa. Kysymme myös toisesta neuvolasta, jos tarvitsemme apua. Jos haluat tavata toisia äitejä, neuvolasta voi kysyä esim. 2kk:n ryhmää ja perhekahviloita. Joka tapauksessa on hyvä käydä synnytyssairaalaan tutustumassa, Ekroth lisää.

Raskausarville ei yksinkertaisesti voi mitään. Toisilla on todella taipumus saada niitä, vaikka mitä tekisi. Onneksi ne vaalenevat eivätkä näy, mutta ne tulevat esille taas uudessa raskaudessa.

Niina Sillanpää