Perushoiva asuntolassa

Kysymys 

Poikani käy kerran kuussa vkl kotona asuntolasta ja joka kerran joudun leikkaamaan ylipitkät varpaankynnet. Hän ei anna leikata niitä ilman kiinnipitämistä, myöskin hiustenleikkaus on hankalaa. Voiko itsemääräämisoikeus estää moiset perushoitotoimet?

Vastaus 

Hei,

Kysymykseesi ei ole yhtä oikeaa vastausta. Onkin pitkälti kiinni ohjaajien nokkeluudesta, kuinka kynnet ja hiukset saataisiin leikatuksi niin, että asiakas on toimenpiteessä yhteistyökykyinen.

Asian kanssa on varmasti tehtävä vähän töitä ja kokeiltava erilaisia tapoja. Oletteko keskustelleet ohjaajien kanssa, kuinka asia tapahtuu kotona? Voisiko tällainen keskustelu viedä asiaa eteenpäin?

Asiakkaan itsemääräämisen kanssa tällä ei ole tekemistä hoidollisessa mielessä. Kynsien ja hiusten leikkaus eivät ole hoidollisia toimenpiteitä. Avustaminen kynsien leikkaamisessa, siten, että ohjaaja tukee jalkaa samalla kun toinen ohjaaja leikkaa kynsiä, voidaan katsoa olevan avustava toimenpide.

Ystävällisin terveisin,
Verneri.net toimitus

--------

Vastaa kyselyyn neuvontapalstan käytöstä!

Oletko käyttänyt Verneri.netin neuvontaa? Mistä löysit palvelumme? Saitko vastauksen kysymykseesi? Voisiko verneri.netin neuvontaa kehittää? Vastaa lyhyeen kyselyymme tästä linkistä!