Raskaudenaikaisista tutkimuksista

Kysymys 

Hei,Haluaisin tietää mikä rakenneultaäänitutkimus on englanniksi? Asun nimittäin Hong Kongissa, ja vaikka lääkärini onkin oikein mukava ja pätevä englantilainen mies, niin minusta monesti tuntuu, että en osaa pyytää oikeita asioita, koska englanti ei ole äidinkieleni. Mieheni on ollut todella avulias lukien raskauskirjoja ja laatinut sitten kysymyksiä lääkärillemme, mutta itse tunnen oloni hyvin ulkopuoliseksi koko prosessista.Olen 27-vuotias ja odotan ensimmäistä lastani. Laskettu aika on 12.4. Minulta on otettu yksi verikoe, kolme ultraa, ja niskaturvotustutkimus. Mitä muita tutkimuksia mielestänne minun tulisi vaatia? Näkyykö rakenneultaäänitutkimuksessa, kuinka monta munuaista vauvalla on? (Minulla on vain yksi kahden kokoinen, kulkee suvussa).Kiitoksia paljon avustanne!

Vastaus 

Hei!

Rakenneultraäänitutkimukselle ei ole varsinaista käännöstä. Mutta nimensä mukaisesti se on tutkimus, jossa käydään läpi sikiön rakenteet. Rakenneultraäänitutkimus tehdään raskauden toisella kolmanneksella, joten rakenneultraäänitutkimuksen voisi kääntää second trimester ultrasound screening.

Sinun kannattaa kertoa lääkärille, että sinulla on vain yksi munuainen, jotta lääkäri voi tarkastella ultraäänitutkimuksessa sikiön munuaisia. Vernerin sivuilla voit tutustua, mitä muita tutkimuksia sikiölle on mahdollista raskausaikana tehdä.

Istukka- ja lapsivesitutkimus eivät kuitenkaan ole riskittömiä, sillä niihin sisältyy 0,5-1 prosentin keskenmenoriski. Olet nuori, joten ikääsi liittyvä kromosomipoikkeavuuden riski on alle 0,01 prosenttia. Te päätätte, kumpaa riskiä pidätte omalla kohdallanne suurempana.

Ystävällisin terveisin
Mira Vihmo