Sikiön jalkojen liikkumattomuus

Kysymys 

Niskaturvotusultrassa todettiin kaiken olevan hyvin ja jalat liikkui sillon. Käytiin rakenneultrassa ekan päivän aikana 3 kertaa, söin ja join ultrauksien välissä. Kävin vielä seuraavanakin päivänä ja vauvan jalat ei oijenneet kertaakaan täysin suoriksi, toisesta jalasta sai käsityksen et ois kampurajalka. Liikettä nähtiin lantiossa ja toisessa jalassa vähäsen mutta isoja liikkeitä ei tapahtunut. Saatiin lähete Taysin erikoislääkärille jossa kävimme eilen. Sielä ultrattiin ja vauva oli samassa asennossa vieläkin ja pientä liikettä tapahtui lantiossa ja toisessa jalassa, jalat ei vieläkään oijenneet suoraksi. Vauvan kaikki mitat ja rakenteet on normaalit lukuunottamatta kampurajalkaa ja polvien tilannetta. Multa otettiin lapsivesipunktio mutta geenitutkimuksien tulokset ei kerkeä tulla ennen raskausviikkoa 24 jolloin pitäisi tehdä päätös, jatketaanko raskautta vai keskeytetäänkö. Todella haastavaa tehdä päätös kun ei tiedä mistä on kyse ja Taysissa ne ei ole nähneet vastaavaa tilannetta aikaisemmin - ei erikoislääkäri eikä perinnöllisyyslääkäri. Mistä polvien liikkumattomuus voi johtua?

Vastaus 

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi.

Valitettavasti meillä ei ole tällä hetkellä Verneri.netissä sellaista asiantuntijalääkäriä käytettävissä, joka osaisi ottaa kantaa kysymykseesi lääketieteellisesti. 

Harvinaiskus Norion perinnöllisyyshoitaja Ulla Parisaari voisi keskustella tilanteestasi kanssasi. Kannattaa olla häneen yhteydessä. 

Tässä Ulla Parisaaren yhteystiedot: 

Puhelinnumero: 044 5765 439
Sähköposti: ulla.parisaari(ät)tukiliitto.fi

--------------------------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!