Sikiön kasvun hidastuma?

Kysymys 

Hei. Kävimme neuvolassa rutiinikäynnillä rv26, jossa lääkäri huomasi sykkeiden laskevan välillä alas (matalimmillaan hetkittäin 116, korkeimmillaan 147). Hän lähetti meidät sairaalaan tsekkaamaan sydänäänet. KTG oli sairaalassa viikkoihin nähden normaali. Perustaso 130. Syke tasainen ei vaikutelmaa rytmihäiriöistä. Lääkärin ultrassa havaittiin kuitenkin sikiön pieni koko. Painoarvio 685g -1.0 SD, HC -0.9 SD, AC -2.1 SD, FL -2,8 SD. AC oli hieman haastava mitata, koska jäi navan taakse. Lapsivesimäärä oli normaali ja istukka siisti takaseinässä. Umpi-Pl1.3-1.5, MCA-PI2.6, PSV38. Rakenteet katsottiin karkeasti ja ne oli kaikki ok. Ductus venosus ei saatu luotettavasti mitattua. Trikuspidaaliläppä ei vuoda.

Virtaukset normaalirajoissa. Napa PI hetkittäin kireähkö. Saatiin kontrolliaika 2 viikon päähän. Käynnillä asiat tuli niin nopeasti, etten osannut kysyä mitään. Nyt olen googlettelun jälkeen ollut todella huolissani sikiöstä ja sen kasvusta. Edellä mainitut asiat luin omakannasta myöhemmin. Käynnillä lääkäri sanoi vain, että on vähän siro viikkoihin nähden ja kontrolloidaan kasvua kahden viikon päästä. Onko syytä huoleen??

Vastaus 

Hei,

Valitettavasti meillä ei ole tällä hetkellä asiantuntijaa käytettävissä, joka osaisi vastata kysymykseesi. 

Voisitteko olla yhteydessä neuvolaan ennen kontrolliaikaa ja pyytää neuvolan terveydenhoitajaa keskustelemaan tuloksista kanssanne?

ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus

------

Oliko Verneri.netin neuvontapalstasta sinulle hyötyä? Jätä meille palautetta!

Vastaa palautekyselyyn!