Sikiön suuri vatsalaukku

Kysymys 

Hei!

Rakenneultrassa sikiöllä huomattiin normaalia suurempi (ja ilmeisesti myös liian ylhäällä oleva) vatsalaukku. Sain toisen ultra ajan viikolle 21+6, jossa todettiin sama asia. Kaikki muu vaikuttaa olevan kohdallaan ja kunnossa (myös vatsalaukku on oikealla paikallaan, vaikka suuri onkin). Mitat vastaavat hyvin viikkoja. Lääkäri tarkisti, ettei kaksoiskuplaa tms. näy.

Lopputulema oli se, että minun kehotettiin jatkamaan odotusta normaalisti ja tulemaan kontrolliin rv 28. Voinko siis olla esimerkiksi kehitysvammariskin suhteen "huoleti" vai onko jokin riski/todennäköisyys, että kaksoiskupla tms. ilmestyy myöhemmin tai että tämä vatsalaukun suuruus on merkki jostain laajemmasta vammasta?

Lääkärit rakenneultrassani olivat hirmu mukavia ja asiantuntevia, mutta kukaan ei ehtinyt vastaamaan kysymyksiini, eikä minulle selitetty asiaa mitenkään. Rv 28 kontrollia lukuunottamatta mihinkään muihin tutkimuksiin minua ei lähetetty.

Vastaus 

Hei,

Asiantuntijamme on vastannut vastaavanlaisiin kysymyksiin jo aikaisemmin tällä palstalla. Tässä linkit aikaisempiin vastauksiin. Myös hakutoiminnolla löydät lisää sikiön suurentuneeseen vatsalaukkuun liittyviä kysymyksiä/vastauksia.

vastaus 1
vastaus 2

Ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus