Sikiöseulonnan tulos

Kysymys 

Hei, olen huolissani saamastani sikiöseulonnan tuloksesta, jonka mukaan down riskiluku on 1:374, kun ikäni (31,5) puolesta luku on 1:752. Näin ollen tulkitsisin että down riskilukua nostavat ultra- ja veritulokseni:

NT: 2 (NTkMoM: 1,38)

hCGBVkMoM: 2.47

PAPPAkMoM: 0,7

Tuloksien perusteella taitaa HCG arvo olla koholla ja Papp-A normaalia alempana, kuin myös niskaturvotusta on enemmän. Näiden johdosta olen pohtinut down-todennäköisyyttä uudelleen, koska 1:250 lukema on todella lähellä, mutta olen jo raskausviikon 22 loppupuolella tähän havahduttuani, ja nyt huolettaa, olisiko ollut tarpeen selvittää NIPT näiden tulosten pohjalta. Olisi hienoa kuulla teidän näkemyksenne tästä, kiitos

Vastaus 

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. 

Vaikka riskiarvo 1:374 voi tuntua isolta niin todellisuudessa riski on hyvin pieni. Prosentuaalisesti tämä tarkoittaa, että riski sikiön kromosomipoikkeavuudelle on alle 0,3 %. 

Tuloksesta ei siis pidä olla huolissaan. 

Onko sinulla ollut jo rakenneultra? Jos sikiön vointi mietityttää sinua ja tarvitset tukea, voit aina keskustella myös neuvolahenkilökunnan kanssa asiasta. Neuvolakäynnit ja ultraäänikäynti ovat hyviä tilaisuuksia tähän. 

ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus

--------------------------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!