Täysi-ikäisen kehitysvammaisen sisaruksen tapaamisoikeus

Kysymys 

Hei!

Olen tilanteessa, jossa vanhempani rajoittavat kehitysvammaisen veljeni näkemistä. Onko mahdollista saada tapaamisoikeutta täysi-ikäiselle kehitysvammaiselle veljelleni, ku välit vanhempien kanssa niin tulehtuneet että sopiminen ei keskenään onnistu. Veli kärsii, ku kaikkia sisaruksia ei saa nähdä.

Vastaus 

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!

Jos viranomainen ei ole asettanut lähestymiskieltoa sinulle, ei tapaamisen kieltämiselle ole laillisia perusteita. Mikäli kyse on ainoastaan perheen keskinäisistä tulehtuneista väleistä ja kehitysvammainen veli on riidan välikappale, pitäisi kehitysvammaiselta henkilöltä itseltään kysyä haluaako hän tavata. Jos hän haluaa niin estettä tapaamiselle ei pitäisi olla.

Mikäli tapaamiskieltoa ei ole niin voisitteko vielä yrittää keskustella vanhempienne kanssa, ja kertoa oman näkemyksesi -että haluat pitää yhteyttä veljeesi. Veljenne ei pitäisi kärsiä sinun ja vanhempiesi keskinäisistä huonoista suhteista.

Koska emme tiedä, miksi teidän tilanne on se, että perhe kieltää tapaamisen, on mahdotonta ottaa kantaa siihen, onko tapaaminen oikeutettu laillisin perustein.

ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus

--------------------------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!