Toinen asukas huutaa, kiroilee ja puuttuu aina asuntolassa muiden asukkaiden asioihin.

Kysymys 

Aina kun minä esimerkiksi pesen pyykkiä niin hän joka kerta tulee huutamaan, kiroilemaan ja komentelemaan, että mitä minun pitää tehdä, puuttuu koko ajan siihen miten minä pesen pyykkiä ja ei minun anna koskaan tehdä sitä itse vaikka minä osaan pyykkikonetta käyttää ja pestä pyykkiä. Kun minä sanon että minä osaan pestä pyykkiä itse ja haluan tehdä sen itse niin hän joka kerta huutaa, uhkailee, kiroilee ja alkaa itkemään minkä jälkeen hän menee kertomaan hoitajille jotka sitten rangaisevat minua vaikka minä vain pyydän saada pestä pyykkiä itse.

Hän muutenkin koko ajan puuttuu toisten asioihin, ei anna toisten olla rauhassa vaan koko ajan uhkailee, kiroilee, huutaa ja uhkailee kaikkia ja sitten itkee ja kantelee hoitajille jos häntä kieltää puuttumasta toisten asioihin. Sitten hoitajat aian meitä muita rankaisevat mutta eivät tämän yhden asukkaan tekemisiin puutu mitenkään vaikka hän kiroilisi, uhkailisi, huutaisi tai löisi miten paljon tahansa. Me muut emme ymmärrä, että miksi hän saa tehdä aina mitä haluaa ja meitä muita rangaistaan jos yritämme itseämme puolustaa. Me emme koskaan saa esimerkiksi pyykkiä pestä rauhassa ilman että hän puuttuu siihen, lyö kiroilee huutaa ja uhkailee meitä.

Vastaus 

Hei,

Oletko kertonut asiasta asutolan johtajalle (esihenkilölle). Esihenkilön kuuluu valvoa työntekijöiden käytöstä ja tekemisiä. Jokaisella on oikeus saada tehdä omia asioita ja tekemisiään rauhassa ilman häirintää. Ohjaajien kuuluu huolehtia, että jokaisella asukkaalla on rauha tehdä omia asioitaan. Jos asia ei etene asuntolan henkilökunnan ja esihenkilön kanssa keskustellen, ole yhteydessä omaan sosiaalityöntekjään ja pyydä häntä avuksi keskusteluun.

Ystävällisin terveisin,

Verneri.netin toimitus

-------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!