Toksoplasmoosi

Kysymys 

Sain flunssan oireita raskausviikolla 25+0 ja olen huolissani olenko saanut toksoplasmoosin tai listerian. Kuinka vakavia seurauksia näillä viikoilla sairastetuilla taudeilla olisi ja onko todennäköistä että olisin sairastunut jompaan kumpaan? milloin verikokeisiin kannattaisi mennä jotta ne olisi luotettavat ja antaako neuvola helposti lähetteen kokeisiin? Taloudessamme on aikuinen kissa.

Vastaus 

Hei,

Toksoplasmoosin vasta-aineet näkyvät parin viikon päästä tartunnasta, ja sen jälkeen tartunta voidaan todeta verikokeissa. Listeriatartunnassa vasta-aineet näkyvät noin viikon kuluttua tartunnasta.

Kannattaa olla yhteydessä neuvolaan jos haluat lähetteen testeihin. Emme osaa sanoa, kuinka helposti testeihin pääsee. Neuvolassa osataan vastata tarkemmin myös siihen, milloin vasta-ainetestit olisivat luotettavimmillaan.

Varmasti todennäköisempää on, että flunssan on aiheuttanut jokin muu kuin toksoplasmoosi tai listerioosi. Jos asia huolestuttaa sinua kovasti, voit olla yhteydessä HUS:n kaikille avoimeen teratologiseen tietopalveluun. He osaavat neuvoa ja kertoa sikiön kehitykseen vaikuttavista ulkopuolisista tekijöistä, kuten infektioista.

Pääsette tutustumaan palveluun tästä linkistä.

Iloista odotusaikaa sinulle! :)

Ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus

--------------------------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!