Tuki lievästi kehitysvammaiselle

Kysymys 

Hei!

Minkä tuen lievästi kehitysvammaiset lapset voivat saada? Mitä kannatta ottaa vastaan? Myöntääkö Kela jonkun tuen ja milloin se pitää hakea? Miksi sosiaalityöntekijät käyvät lapsen kotona?

Vastaus 

Hei,

Kannattaa ottaa yhteyttä kunnan vammaispalveluun. Yleensä yhteystiedot löytyvät asuinpaikkakunnan kotisivuilta. Joten mene kuntasi kotisivuille ja etsi sieltä kuntasi vammaispalvelun yhteystiedot. Kunnan vammaispalveluiden työntekijä osaa ohjata teitä asiassa eteenpäin. Voitte sopia yhteisen tapaamisen, jolloin yhdessä mietitte lapsen mahdollisia tuentarpeita.

Lievästi kehitysvammainen lapsi voi tarvita tukea esimerkiksi päiväkodissa ja koulussa tai myöhemmin aikuisena päivittäisissä toimissa, kuten rahankäytössä ja ruoanlaitossa. On todella tärkeää, että lapsi saa tukea jo varhaisessa vaiheessa. Tuen on tarkoitus auttaa lasta ja perhettä.

Kelasta voi saada alle 16-vuotiaan vammaistukea. Sen suuruus vaihtelee vamman hoidon vaativuuden mukaan. Koska emme tunne lapsesi tilannetta tarkemmin, kannattaa lukea hakukriteereistä Kelan sivulta:

Linkit kelan sivuille:

Kuka alle 16-vuotiaan vammaistukea voi saada?

Lisätietoja tuesta.

Näin haet vammaistukea. (Hakemuksen voi lähettää milloin vain)

Kysyit, miksi sosiaalityöntekijät käyvät luonanne. Siihen en osaa vastata, mutta voitte kysyä asiasta sosiaalityöntekijöitä.

Ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus