Tutkimustietoa kehitysvammaisuudesta ja mielenterveydestä

Kysymys 

Olen sosionomi-opiskelija ja suuntautunut vammaistyöhön. Tällä hetkellä aloitan työstämään kehitysvammaisuus-mielenterveys portfoliota. Kysyisinkin onko olemassa aiheeseen liittyvää uutta tutkimustietoa (suomeksi, ruotsiksi, englanniksi), jota voisin käyttää työssäni.

Vastaus 

Uusimmat kirjoitukset ovat useimmiten alan ammattilaisten tieteellisissä aikakauslehdissä. Kehitysvamma-alaa käsitellään esimerkiksi American Journal on Mental Retardation tai Journal of Intellectual Disability Research.

Suosittelen, että tutustut Heikki Seppälän kirjoituksiin "Vaikuttavat viestit" ja "Kehitysvammaisten käyttäytymis- ja mielenterveysongelmat". Myös kirjassa "Kehitysvammaisuus" on kappale, jossa käsitellään aihettasi.

Sekä alan tieteelliset aikakauslehdet että kirjat löydät Kehitysvammaliiton kirjastosta. Se on auki torstaisin tai voit ottaa yhteyttä Sisko Puustiseen 09-34806253 tai sisko.puustinen[at]famr[dot]fi Kirjoja voit myös selata liiton verkkosivuilta www.famr.fi

Markus Sundin on juuri saanut valmiiksi opinnäytetyön. Sundin, M. (2002). Lievästi kehitysvammaisiksi diagnosoitujen henkilöiden adaptiivinen käyttäytyminen ja psykoottiset oireet. Psykologian syventävien opintojen tutkielma. Psykologian laitos, Joensuun yliopisto.

Opinnäytetyötä voit kysyä häneltä markus.sundin[at]vaalijala[dot]fi

Ystävällisin terveisin Niina Sillanpää