Vammaisen vanhemman lapset

Kysymys 

HEI!Onko suomessa muita perheitä jossa vammaisella äidillä olisi vammainen lapsi?Itselläni on mmc vamma joka ei pitäisi olla suoraan periytyvä mutta kuitenkin pojallani 5v on se ja sitten minulla on 3 ja2 v terveet lapset myöskin.Olisin kiinnostunut mailin vaihdosta sellaisen perheen kanssa jos niitä on tai sitten tavataan keskustelu ryhmässä jonka olen perustanut.http://groups.msn.com/sbuiav5du5vpgj47l4a6n96bu2 Tervetuloa tutustumaan.

Vastaus 

Hei

Suomessa on perheitä, jossa vammaisella äidillä on vammainen lapsi. Sen sijaan en tiedä, onko sellaisia perheitä, joissa sekä vanhemmalla että lapsella on MMC.

Jos haluat tällaista tietoa, sinun kannattaa ottaa yhteyttä Suomen CP-liiton suunnittelija Tellervo Ojalaan. Hänen sähköpostiosoitteensa on tellervo.ojala[at]cp-liitto[dot]fi, puhelinnumero on (09) 5407 5414.

Jos sinulla tai lapsellasi on MMC:n lisäksi myös oppimisen ja ymmärtämisen vaikeuksia, voit ottaa yhteyttä Kehitysvammaisten Tukiliiton projektisuunnittelija Pia Henttoseen pia.henttonen[at]kvtl[dot]fi. Hän osaa antaa sinulle vastaavassa tilanteessa olevien vanhempien yhteystietoja.

Ystävällisin terveisin
Kaisa Ikävalko