Vatsakivut

Kysymys 

hei! Olen 23v.ja 12 viikolla raskaana ja olen viime aikoina saanut tosi kivuliaita vatsakipu/kouristus kohtauksia.Tuntuu kuin vatsa täyttyisi sekunneissa ilmalla ja mahaan koskee niin että kaksinkerroin oleminenkaan ei auta. Kun könyän vessaan on vatsa aina tosi löysä ja "tavara" tulee paineella ulos.Tämä kyllä helpottaa oloa.Ruokailutottumuksissani ei ole ollut muutoksia aikaisempaan, hyvä kun saan nykyään edes jotain syötyä kun pahoinvoinnit ja oksentelu pikkuhiljaa on alkanut helpottaa.Yritän syödä vähän ja useasti ja juodakin.Hedelmiä menee aika paljon.Viime aikoina vatsani on ollut myös kosketeltaessa kipeä, olo on kuin olisi tehnyt rankan satsin vatsalihasliikkeitä. Onko tämä oireilu ns.normaalia vai onko syytä olla huolissaan?

Vastaus 

Hei,
Terveydenhoitaja Tuula Ekrothin mukaan sinun olisi hyvä keskustella neuvolassa asiasta. On hyvä mennä lääkäriin, jos varsinkin raskaus on tuonut esiin ongelman.

Ekroth suosittelee kokeilemaan Agiocuria, jota odottaja saa syödä. Siinä ei ole pellavansiementä. Voit myös kokeilla eri Gefilus-tuotteita tai ottaa kapselin ( Gefilus plus)päivässä. Molempia saa apteekista.

Jos epäilet tartuntatautia kuten salmonellaa, tarvitaan ulostenäyte. Tällaisessa tilanteessa voi olla kyse myös kelikiasta.

Parhain terveisin,
Niina Sillanpää