Vauva pitää käsiään koko ajan yhdessä

Kysymys 

Hei, poikavauva nyt 7kk ja hän pitää koko ajan käsiään yhdessä. Kädet hakeutuvat yhteen jatkuvasti, mikäli ei pidä kiinni leluista tms. Hän pitää käsistään tiukasti, mutta ei katsele niitä. Joskus hän myös hieroo käsiään yhteen.

Muutoin liikkuu ryömien ja tutkii leluja. Irroittaa siis otteen käsistään, kun löytää kiinnostavan lelun tai esineen. Tätä käsien yhdessä pitämistä on jatkunut jo monta kuukautta, eikä neuvolassakaan sanottu asiaan oikein mitään. Kasvu ja kehitys noin muutoin ikätasoista neuvolan mukaan.

Itselleni tulee herkästi mieleen INCL, mutta alkaisiko tuo kutomisliike näin varhain?

Kiitos!

Vastaus 

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi.

Meillä ei valitettavasti ole neuvolalääkäriä vastaamaan kysymykseesi. Sinulla on varmasti huoli pienokaisestasi, joten kannattaakin varata aika neuvolalääkäriltä. Hänen johdolla tilannetta voidaan seurata ja hän voi tarvittaessa ohjata eteenpäin lisätutkimuksiin. Tuohon INCL-kysymykseen on hankala ottaa kantaa - en usko, että myöskään lääkäri voi ottaa kantaa siihen ilman lisätutkimuksia. Lähtökohtaisesti INCL-tautia ei varmasti epäillä, koska INCL taudinkuvaan liittyy monia oireita, joita et kuvaillut vauvallasi olevan. Lisäksi on syytä muistaa, että INCL-tauti on hyvin harvinainen.

Ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus

--------------------------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!