Dokumenttisarja etsii kehitysvammaista päähenkilöä.

Helsinkiläinen Elokuvatuotantoyhtiö Franckforstén tiedottaa:

Olemme etsimässä keväällä-kesällä Ylelle kuvattavaan dokumenttisarjaan Laita ittes likoon päähenkilöitä. Kuvauksissa seurataan pääosin nuoren arkea ja kuvauspäiviä on yhteensä 3.

Dokumenttisarja on suunnattu nuoremmalle ikäpolvelle (7-13 vuotiaat) rohkaisuksi ja vertaistueksi, kun aikuisuuden kynnyksellä monet asiat askarruttavat ja esimerkiksi elämäntilanteet saattavat muuttua nuoren tahtomatta. Sarjassa tulee olemaan 12 jaksoa. Jokaisessa jaksossa on oma päähenkilö, joiden kautta käsitellään erilaisia teemoja, tunteita ja elämäntilanteita.

Sarja kertoo suomalaisista nuorista ja mielestämme on tärkeää näyttää monipuolisesti erilaisia tarinoita ja persoonia. Tahtoisimme yhdessä jaksossa esitellä kehitysvammaisen nuoren, joka pohtii ihan samoja asioita kuin "kaikki muutkin nuoret" ja loiventaa sitä kautta ennakkokäsityksiä kehitysvammaisuudesta. Emme halua erityisesti korostaa kehitysvammaa vaan tahdomme korostaa nuoren persoonaa.

Pyrimme luomaan sarjan, joka samalla on hauska ja energinen, että avartaa nuoren maailmankatsomusta ja tarjoaa myös universaaleja teemoja joihin jokainen voisi samaistua ja saada vertaistukea. Esimerkiksi nuorille ihastuminen ja siihen liittyvät tunteet voivat tuntua vähän nololta. 

Esimerkkejä uudesta elämäntilanteesta:
Muutto, koulun vaihtaminen, uusi harrastus, ensimmäinen seurustelusuhde, ero, vanhempien ero, uusi sisarus, isä/äitipuoli, ystävyyssuhde tai vaikka uusi lemmikki.

ETSITÄÄN:
11-16 vuotiaita nuoria, jotka ovat nyt tai lähituleivaisuudessa uudenlaisessa elämäntilanteessa.  Kaverukset voivat hakea yhdessä mukaan.

NÄIN HAET MUKAAN:
1/3 Kuvaa max. 3 min esittelyvideo itsestäsi. Kaverin kanssa kuvattava video voi olla max 5 min.

2/3 Kerro esittelyssä ainakin nämä: 
Oma nimi, ikä, asuinpaikka, harrastus, elämäntilanne sekä jotakin muuta mitä haluat meille kertoa.

3/3 Lähetä esittelyvideo sekä yhteystiedot osoitteeseen: franckforstencasting [at] gmail.com