Hae mukaan sirkus- ja teatteriryhmään, Helsinki

Sörkän säkenöivä sirkus on kehitysvammaisten ja autismin kirjon nuorten aikuisten sirkus- ja teatteriryhmä, jonka ohjauksesta vastaavat Sirkus Magenta ja Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Etsimme osallistujia syyskaudelle 2022 toteuttamaan ryhmän viidettä esitystä.

Osallistujille maksuton ryhmä kokoontuu Helsingissä syyskuusta joulukuuhun. 

Mitä teemme?

Tunneilla harjoitellaan eri sirkuslajeja, luovaa ilmaisua ja teatteria. Ryhmä luo yhdessä esitystä täydentävää musiikkia ja äänimaailmaa. Mukana on myös Musiikkikeskus Resonaarin muusikoita.

Kausi huipentuu yleisöesityksiin Narrin näyttämöllä (Sörnäisten rantatie 31.a, 3 krs). Osallistujat tekevät esityksen itse yhdessä ohjaajien kanssa. Tavoitteena on tarjota osallistujille elämyksellistä, saavutettavaa ja yhteisöllistä taidetoimintaa ja tuoda kehitysvammaisten tekemää esittävää taidetta näkyväksi kulttuuriareenoille. 

Kenelle toiminta on?

Ryhmään mahtuu kymmenen 18–29-vuotiasta osallistujaa. Aiempaa kokemusta sirkuksesta tai teatterista ei tarvita. Toiminta sopii myös liikuntarajoitteisille ja avustajat ovat tervetulleita mukaan.

Tilat ovat esteettömiä ja löydämme kaikille sopivan tavan osallistua.

Toivomme, että samat osallistujat pystyvät sitoutumaan koko kauden ajaksi. 

Ohjaajat:

Ohjaajina toimivat sosiaalisen sirkuksen ohjaaja Silja Kyytinen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Laura Mboup. Mukana on myös Resonaarin ohjaajia. Ohjaajilla on pitkä kokemus erityistä tukea tarvitsevien ryhmien kanssa työskentelystä.

HAE MUKAAN 6.6.2022 MENNESSÄ!

Kiinnostuitko tai tiedätkö jonkun, joka haluaisi tulla mukaan? Hae mukaan sähköpostitse viimeistään maanantaina 6.6.2022: tuottaja(a)sirkusmagenta.fi. Ilmoitamme valinnasta maanantaina 13.6.2022.

Toiminta alkaa 1.9.2022. Katso tarkat aikataulut liitteestä.

Kerro sähköpostissa lyhyesti seuraavat asiat:

  1. Osallistujan nimi, ikä ja yhteystiedot sekä muun mahdollisen kontaktihenkilön yhteystiedot.
  2. Miksi haluat mukaan? 
  3. Onko sinulla kokemusta teatterista, sirkuksesta tai musiikista? Entä muista taiteista, esiintymisestä tai liikunnasta?
  4. Millaista tukea tai apua tarvitset tekemisessä? Onko sinulla avustajaa?
  5. Käytätkö apuvälineitä? Mitä? 
  6. Tarvitsetko saattajaa taksiin harjoitusten jälkeen (eli odottavatko ohjaajat, että pääset taksiin)?

Tervetuloa mukaan hauskaan taidetoimintaan!