Hei kehitysvammaisten asuntolaporukan ohjaaja, tulkaa tekemään tarinoita yhdessä!

Tehdään tarina -projekti sopii asuntolassa asuville kehitysvammaisille ihmisille. Osallistuminen ei maksa mitään. Tarinaporukka kokoontuu syksyn aikana kuusi kertaa Teamsissa. Osallistumiseen riittää nettiyhteys (toimiva kamera, mikrofoni ja kaiutin). Tapaamiset ovat tiistaisin 6.9., 20.9., 11.10., 25.10., 8.11. ja 22.11. kello 14.30–15.15.

Tapaamisia ohjaa erityisopettaja ja kirjailija Anu-Mari Salo. Tapaamisissa puhutaan osallistujien ideoista ja kehitellään tarinaa yhdessä eteenpäin esimerkiksi helppojen äänestysten kautta. Osallistujat voivat myös Teams-tapaamisten välillä halutessaan edistää tarinaa piirtämällä, ottamalla kuvia tai kirjoittamalla/kertomalla. Ohjaaja välittää kuvat ja tekstit Anu-Marille, joka koostaa tarinat lopulliseksi kirjaksi Papuri-verkkokirjatyökalulla. Osallistujat pääsevät helposti katsomaan tarinan uusinta vaihetta. Osallistujat saavat kirjaan nimensä. 

Pidetään yhdessä hauskaa: käytetään mielikuvitusta, opetellaan mielipiteen kertomista ja tehdään tarinoita tai tekstejä!

Projektista tehdään opas oppimateriaalikeskus Opikkeen kustantamana. Opasta varten yhdessä Teams-tapaamisessa voidaan ottaa kuvia tai videoita, joita käytetään oppaassa. Osallistujilta kysytään suostumus ennen kuvauskertaa.

ILMOITTAUDU TAI KYSY LISÄTIETOJA

Ilmoittaudu nopeasti! Mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Kerro viestissä lyhyesti osallistujista (osallistujien määrä, etunimet ja kommunikointitapa). Ilmoittautudu viimeistään pe 19.8.2022:

anu-mari.salo(ät)iki.fi

Anu-Marilta saat myös lisätietoja tarinoinnista.

Tervetuloa mukaan! Jos tarinointi ei sovi omalle porukallesi, vinkkaa asiasta kollegalle.