Kaarisilta Biennale -näyttely 28.6.-4.8.2019, Lahti & Helsinki

Kaarisilta Biennale -näyttely on esillä 28.6.-4.8.2019 Erstan Kartanossa Villähteellä Lahdessa sekä Art Kaarisilta -galleriassa Sanomatalossa Helsingissä.

Kaarisilta Biennale on toteutettu vuodesta 2013 lähtien joka toinen vuosi, edellisen kerran tapahtuma toteutettiin kesällä 2017. Biennale on kaikille taiteilijoille avoin jurytetty kuvataidenäyttely. Tapahtuman tavoite on esitellä laajasti taidetta ja taiteen tekijöitä painottaen tukea tarvitsevien taiteilijoiden osallisuutta taidemaailmassa. Kaarisilta Biennalen päämäärä on tasa-arvoistaa taidekenttää.

Kaarisilta Biennalen tarkoitus on esittää monipuolisesti taidetta ja taiteilijoita niin Suomesta kuin ulkomailta. Näyttely kokoaa yhteen suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita sekä heidän verkostojaan. Taidetta on aikaisemmissa näyttelyissä ollut esillä Suomen lisäksi Japanista, Hollannista, Saksasta, Ruotsista, Englannista, Intiasta, Irlannista ja Virosta. Maalausten ja piirustusten lisäksi näyttelyissä on nähty grafiikkaa, videoteoksia, keramiikkaa, tekstiilitaidetta, veistoksia ja installaatioita. Kaarisilta Biennale -näyttelyt ovat olleet hyvin laaja-alaisia niin aiheiltaan kuin runsaan taiteilijamäärän kautta.

Näyttelyyn osallistuneiden taiteilijoiden kesken myönnetään Kaarisilta Biennale -palkinto sekä 1-3 kunniamainintaa. Palkinto mahdollistaa taidenäyttelyn pitämisen Art Kaarisilta -galleriassa Helsingissä. Vuoden 2017 Kaarisilta Biennale -palkinto myönnettiin Matias Warikselle. Wariksen Elokuvista -niminen palkintonäyttely oli Art Kaarisilta -galleriassa Sanomatalossa Helsingissä 17.10.-4.11.2018.

Teoskuva: Richard Whitfield: Where there is a screw loose. Kuvaaja: Kaarisilta ry

Teoskuva: Richard Whitfield: Where there is a screw loose. Kuvaaja: Kaarisilta ry