LISSU LUNDSTRÖM, Maalauksia - Målningar - Paintings 29.1. - 9.2.2020

Olen neljännen polven helsinkiläinen, Lissu Lundström. Synnyin huhtikuussa 1952 CP-vammaisena, jonka vuoksi en kävele, enkä voi käyttää käsiäni arjen askareisiin. Pyörätuolissa istuen maailma saattaa näyttää toisenlaiselta mutta sitähän minä en voi tietää, enkä ole antanut sen synkentää maailmaani.

Perhe on aina kannustanut minua omatoimisuuteen ja olenkin saanut kasvaa yhdessä ja yhdenvertaisena kahden sisareni kanssa. Lapsuuteni vietin legendaarisessa puu-Pasilassa mutta nykyisin asun omassa asunnossani Helsingin Käpylässä ja työskentelen työhuoneellani Kalevankadulla, jonka yhteydessä minulla on myös pieni galleria. Perhesuhteet ovat säilyneet läheisinä mutta arkeni järjestyy henkilökohtaisten avustajien avulla niin kotona kuin työhuoneellakin.

Maalausharrastukseni alkoi jo varhaisella iällä ja koska en pysty pitämään sivellintä kädessäni, maalaan sivellin suussa. Maalauksistani suurin osa on öljyvärimaalauksia mutta viime aikoina akryylivärimaalit ovat vallanneet työpöytäni. Tyylini on enemmän tai vähemmän abstrakti ja opetusta olen saanut vastaanottaa vuosien saatossa useilta ansioituneilta taiteilijoilta. Olen ollut 25 vuotta Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat (SJK) yhdistyksen jäsen, jonka taloudellisen tuen turvin olen voinut keskittyä minulle rakkaaseen työskentelyyn — maalaamiseen.

Yhtenä onnellisuuden mittarina pidän sitä, jos yllätän näyttelyvieraani hymyilemässä maalaukseni edessä; silloin tiedän, että en ole maalannut turhaan.  

Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 28.1.2020 klo 16.00-18.00.
Tervetuloa!  

Galleria Art Kaarisilta
Sanomatalo, 1.krs
Elielinaukio 2,
00100 Helsinki
Finland
art(ät)kaarisilta.fi
+358-405103813
www.artkaarisilta.fi
Avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-16