Matias Waris: Elokuvista -näyttely, Art Kaarisilta 17.10.-4.11.2018

Matias Waris palkittiin Kaarisilta Biennale 2017 -kuvataidetapahtuman pääpalkinnolla. Elokuvista- näyttely on hänen palkintonäyttelynsä. Kaarisilta Biennalessa Wariksella oli esillä sarja hahmoja elokuvamaailman klassikoista ja tässä näyttelyssään hän jatkaa saman teeman käsittelyä ja tuo esille nyt suuremman joukon elokuva-aiheisia henkilökuvia.

Matias Wariksen tyyli ja tapa kiteyttää aiheensa on yksilöllinen ja tunnistettava. Hänelle ominaista on rohkea aiheiden pelkistäminen, jolloin vain olennainen jää jäljelle.

Omintakeinen tekniikka, jossa kuva-aihe rakentuu kerroksista - niiden lisäämisestä ja poistamisesta - on olennainen osa Wariksen teoksia ja hänen työskentelyään. Tekemisen ja prosessin intensiivisyys ja materiaalin tuntu peilautuvat voimakkaasti teoksiin.

Matias Waris on työskennellyt Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksen Taidestudiossa vuodesta 2012 lähtien. Tämä on hänen kolmas yksityisnäyttelynsä.

Kaarisilta Biennale on kaikille erityistä tukea tarvitseville taiteentekijöille avoin jurytetty kuvataidetapahtuma ja kuvataidenäyttely. Tapahtuman tavoite on tuoda laajasti esille erityistaidetta ja tasa-arvoistaa erityistaiteen ja -taiteilijoiden asemaa suhteessa muuhun taidekenttään.

Kaarisilta Biennalea on toteutettu vuodesta 2013 lähtien joka toinen vuosi. Seuraava Biennale on kesällä 2019. Tapahtuma järjestetään Erstan Kartanossa Villähteellä sekä Art Kaarisilta -galleriassa Helsingissä.

Galleria Art Kaarisilta
Elielinaukio 2 (Sanomatalo, 1. krs)
00100 Helsinki

puh. 0405103813
art(ät)kaarisilta.fi
www.artkaarisilta.fi

AVOINNA TI-PE 11-18, LA-SU 12-16