Opiskele Verneri.netissä YK:n vammaissopimusta!

Tänään 3.12. vietetään kansainvälistä vammaisten päivää.

Verneri.net haluaa vahvistaa vammaisten ihmisten oikeuksia ja osallisuutta kaikilla elämän osa-alueilla. Sen vuoksi Verneri on laatinut opintopiiriaineiston YK:n vammaissopimuksen opiskelun tueksi!

Yk:n vammaissopimuksen opintopiirit

Monet puhuvat YK:n vammaissopimuksesta, mutta kuinka moni tietää, mikä YK:n vammaissopimus oikeasti on tai mistä oikeuksista sopimuksessa puhutaan. Tiedätkö sinä?

YK:n vammaissopimus on tärkeä vammaisten oikeuksia vahvistava asiakirja. Se tuli voimaan Suomessa kesällä 2016. Vammaissopimus korostaa, että vammaisilla ihmisillä on oltava samat oikeudet kuin kaikilla muilla. On tärkeää, että sinä tiedät, mitkä sinun ja lähimmäisesi oikeudet ovat.

Opintopiirit ovat hyvä tapa opiskella vammaissopimusta. Perusta yhdessä ystäviesi kanssa YK:n vammaissopimuksen opintopiiri!

Verneri.nettiin on valmistunut opintopiiri-sivusto. Sieltä löydät ohjeita opintopiirin käynnistämiseksi sekä aineistoja, tukea ja tehtäviä vammaissopimuksen opiskeluun!

Löydät opintopiiriaineistot tästä linkistä!

Vammaissopimuksen opiskelu huipentuu Artiklafestivaaliin, joka järjestetään Syksyllä 2019! Artiklafestivaaliin kutsutaan kaikki opintopiirien järjestäjät.

Opintopiirimateriaaleja YK:n vammaissopimuksesta tehdään ja kehitetään STEAn rahoituksella Kehitysvammaliitossa Paikka Auki II -hankkeessa sekä Verneri.netissä.

Verneri.net logo

Kehitysvammaliiton logo

Tuettu veikkauksen tuotoilla -logo