Tule mukaan kehittämään Uudenmaan kehitysvammapalveluja!

Tule mukaan Kehitysvammatuki 57 ry:n ohjaamaan KEPA Uusimaa-hankkeen asiakasosallisuusryhmään! 

Tule mukaan ja vaikuta palveluihin! Haemme nyt vuodeksi 2022 osallistujia kahteen ryhmään. Yksi ryhmä on kehitysvammaisille ja vastaavaa laaja-alaista tukea tarvitseville. Toinen ryhmä on heidän omaisilleen ja läheisilleen. Osallistujan täytyy olla vähintään 16-vuotias. Kumpikin ryhmä kokoontuu neljä kertaa vuoden aikana. Mukaan toivotaan osallistujia kaikista Uudenmaan kunnista. 

Eduskunta on hyväksynyt lait hyvinvointialueiden perustamisesta sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä. Nykyiset kehitysvammaisten erityishuoltopiirit lakkautetaan ja palvelujen järjestäminen siirtyy hyvinvointialueiden järjestettäväksi vuosina 2022–2023. Kehitysvammaisten sosiaali- ja terveydenhuollon muutosten toimeenpanohanke toteutetaan 1.8.2021-31.12.2022.  
 
Mistä KEPA Uusimaa -hankkeessa on kyse? 
 
Hankkeen tavoitteena on:  

  • turvata kehitysvammaisten henkilöiden tarvitsemien sosiaali- ja terveyspalveluiden jatkuvuus  
  • tarjota yhdenmukaiset ja tarvetta vastaavat palvelut Uudellamaalla  
  • varmistaa erityisosaamisen riittävyys ja edellytykset osaamisen kehittämiselle  
  • järjestää ja organisoida palvelut lakimuutosten edellyttävällä tavalla 

Hanke on Espoon hallinnoima viiden hyvinvointialueen ja Etevan yhteistyöhanke. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Kati Sihvonen, kati.sihvonen[at]espoo[dot]fi ja projektiasiantuntijana Tiina Hannikainen, tiina.hannikainen(ät)espoo.fi. 

Mitä Kehitysvammatuki 57 ry tekee hankkeessa? 

Kehitysvammatuki 57 ry osallistuu hankkeeseen järjestöedustajana, jonka tehtävänä on välittää hankkeelle asiakaskokemuksia ja toiveita. Nyt etsimme aiheesta kiinnostuneita kehitysvammapalveluiden käyttäjiä ja heidän läheisiään asiakasosallisuusryhmään. Asiakasosallisuusryhmään voi ilmoittautua yksittäinen henkilö tai ryhmä.

Ilmoittautumisaika päättyy 31.12.2021.

Ilmoittaudu mukaan asiakasosallisuusryhmään tästä.