Vaihto-oppilasjärjestö AFS etsii isäntäperhettä japanilaiselle vaihto-oppilaspojalle

Vaihto-oppilasjärjestö AFS etsii isäntäperhettä japanilaiselle vaihto-oppilaspojalle Shinralle alkaen 17.8.2018. Perhe voi olla mistä päin Suomea tahansa.

Voisiko teidän perheenne tarjota kodin Shinralle?

Shinra eli kutsumanimeltään Oji on 16- vuotias japanilaispoika. Hän on tulossa Suomeen vaihto-oppilaaksi elokuussa 2018. Hänen tuleva isäntäperheensä voi asua missä päin Suomea tahansa ja AFS anoo hänelle koulupaikkaa isäntäperheen toivomasta paikallisesta lukiosta. Kotiin Japaniin Shinra palaa 18.6.2019. Hänen perheensä Japanissa kuuluvat vanhemmat, pikkuveli ja isovanhemmat. Perhe asuu Kyotossa.

Oji on kohtelias, ystävällinen ja tavoitteellinen nuori, joka on tottunut auttamaan isoisäänsä. Ojilla ja hänen isällään on erittäin hyvä suhde, yhdistävänä tekijänä on kiinnostus tietotekniikkaan ja peleihin. Perhe on matkustellut yhdessä paljon. Oji pitää ohjelmoinnista ja tietotekniikka onkin auttanut häntä myös opiskelussa monin tavoin, sillä synnynnäinen lievä vamma (atetoosi) aiheuttaa käsien tärinää ja vaikeuttaa käsin kirjoittamista. Hän saattaa tarvita tämän takia hieman apua arjessa. Oji on osallistunut erilaisiin tietotekniikan alan kilpailuihin ja pärjännyt hyvin. Suomalainen tapa opiskella kiinnostaa Ojia.

Hänellä ei ole ruokarajoitteita eikä allergioita.

Isäntäperheeksi sopii hyvin tavallinen suomalainen perhe. Ryhtymällä isäntäperheeksi saatte uusia kokemuksia, kielitaitoa ja uuden ystävän maailmalta. Samalla vaihto-oppilas saa mahdollisuuden kokea jotain ainutlaatuista elämällä arkea suomalaisessa perheessä

Maanlaajuinen AFS-vapaaehtoisten verkosto on perheiden tukena koko vaihto-oppilaan Suomessa oloajan. Lisäksi vapaaehtoiset järjestävät toimintaa isäntäperheille ja vaihto-oppilaille. AFS vastaa koulumatka- ja -kirjakustannuksista. Kaikilla AFS-nuorilla on myös kattava tapaturma- ja sairausvakuutus. AFS-isäntäperheille ei makseta rahallista korvausta vaihto-oppilaasta, mutta kokemus rikastuttaa koko perheen elämää monin tavoin. 

AFS Intercultural Programs ry on aatteellinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, taloudellista voittoa tavoittelematon kulttuurivaihtojärjestö, joka toimii yli 50 maassa. Suomessa AFS on toiminut jo 70 vuoden ajan. Isäntäperhetoiminnan lisäksi AFS lähettää vuosittain lähes 200 suomalaista 16-18-vuotiasta nuorta kansainvälistymään yli 30 maahan.

Jos olette kiinnostuneita, olkaa yhteydessä. Kerron mielelläni lisää.

Ystävällisin terveisin
Suvi

__________________________________________________

Suvi Turunen
Ohjelmakoordinaattori | Program Coordinator - Hosting Support

AFS Intercultural Programs Finland ry
Malminrinne 1 B 4. krs, FI-00180 Helsinki
tel. 09 251 37356 | suvi.turunen(at)afs.org | www.afs.fi