Vertaistukea ja ensitietoa vanhemmille: Juuri sinulle - kasvoja erityisyydelle -kirjanen luettavissa netissä.

Juuri sinulle - kasvoja erityisyydelle -kirjanen on suunnattu perheille, jotka ovat saaneet tiedon tai epäilevät odottavansa erityislasta. 

Alkuperäinen uutinen Kehitysvammatuki 57 ry:n sivulta:

Tieto tai epäily lapsen erityisyydestä pysäyttää. Vanhemmat käyvät läpi monenlaisia tunteita huolen ollessa suuri. Mitä tämä kaikki tarkoittaa, millainen lapsen tulevaisuus on, oppiiko hän asioita, miten hän pärjää elämässä, saako hän apua ja tukea? Saammeko me vanhemmat apua? Osa miettii tulevaisuutta pidemmälle, kuten mahdollisia muita lapsia ja periytyvyyttä. Erityisyyteen liittyy kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia. ”Aika näyttää.”

On tärkeää, että näissä tilanteissa saa tukea ja ihmisiä rinnalla kulkijoiksi. Tarvitaan uskoa tulevaan ja siihen, että elämä kantaa. Vain toinen saman kokenut ymmärtää aidosti ajatukset huolista ja murheista. Erityisyys ei katoa, mutta avoimella ja rehellisellä keskustelulla on taakkaa keventävä vaikutus.

Perheet kasvavat ajan kanssa ajatukseen erityisyydestä ja vammaisuudesta. Tässä auttaa vertaistuki ja muiden vastaavassa tilanteessa olleiden tarinoiden kuuleminen. Vertainen ei pelkää ja on parhaimmillaan esimerkki siitä, että asian kanssa oppii elämään, vaikka juuri nyt tuntuisikin raskaalta. Vertaisen kautta saa luottamusta siihen, että joku muukin on kokenut tämän, joku muukin on ajatellut nämä ajatukset ja joku muukin on selvinnyt tästä. Elämästä voi edelleen tulla kaunista ja hyvää.

Tähän tarpeeseen kokosimme yhteen kahdeksan erityisperheen tarinat, jotta kukaan uuden edessä oleva erityislapsiperhe ei kokisi olevansa yksin.

Juuri sinulle – kasvoja erityisyydelle -kirjasen voit lukea alla olevan linkin kautta.

Juuri sinulle – kasvoja erityisyydelle (Linkki avaa pdf-tiedoston)

Lisätietoja:

Katja Riikonen
Perheiden tuen johtaja
katja.riikonen(ät)Kvtuki57.fi
044 741 6259