Villiintynyt Akvaario- näyttely 25.11.-1.12.2019, Galleria Art Kaarisilta, Helsinki

Sanomatalon Art Kaarisilta –galleria Helsingissä muuttuu tilapäisen julkisen taiteen pop up –taiteilijaresidenssiksi 25.11.-1.12.2019.  

Viikon aikana taiteilijaresidenssissä työskentelee tilapäistä julkista taidetta tutkimassa neljä kuva- ja esitystaiteilijaa yhdessä
kehittämiensä teemojen pohjalta omia taiteellisia praktiikoitaan hyödyntäen ja jakaen. Työskentelyn keskiössä keskiössä ovat tilapäiset kokeilut, uuden oppiminen ja oman tekijyyden vahvistaminen.

Taiteilijat pohtivat esimerkiksi, miksi aina pitäisi olla miellyttävä ja noudattaa ympärillä viliseviä normeja.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat työskentelevät yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa taiteilijaresidenssissä. Erityistä tukea tarvitsevilla taiteilijoilla tuen tarve voi johtua esimerkiksi kehitysvammasta tai sijoittumisesta autismin kirjolle. Kaikille taiteilijoille maksetaan työskentelystä palkkio.

“Pop up -taiteilijaresidenssi rakentuu Sanomataloon, suomalaisen vallankäytön keskipisteeseen:
talon sisällä ja välittömässä läheisyydessä niin media, päättäjät ja arvostetut taidelaitokset pitävät majaansa.
Tämän suuren, akvaarioimaisen lasikuution sisällä, omassa pienessä lasiseinäisessä tilassaan,  avoimin ovin toteutuva residenssi  on paitsi taiteilijoiden työtila myös viikon kestävä julkisen tilan performanssi: akvaario villiintyy ja muuttuukin leikkikentäksi!”
 
"Mielikuvituksella ei oo rajaa – älkää odottako, että tulee normijuttuja tai jotain maisemamaalauksia. Aurinko voi vaikka kaivaa nenää."

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Katriina Rosavaara
projektipäällikkö
Vertaistaiteilijat-hanke
p. 044 760 6250
katriina.rosavaara(ät)aula-tyokoti.fi
www.vertaistaiteilijat.fi

Galleria Art Kaarisilta
Sanomatalo, 1.krs
Elielinaukio 2,
00100 Helsinki
art(ät)kaarisilta.fi
+358-405103813
www.artkaarisilta.fi
Avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-16