Aamulaukka

Uskokaa tai älkää, minä tanhuan. Joka päivä.

Kaikki alkoi viattomasti siitä hampurilaismainoksesta, jossa kaksi miestä pyörii tanhuotteessa. Uuno oli katketa nauruun. -Kokeillaan äiti! hän vaati. -Tanhutaan!

Mainos meni menojaan, mutta meidän kotiimme teki pesänsä tanhulaukka.

Ja kun riittävän monta kertaa aamulla - pojan ehdottomasta vaatimuksesta - loikimme halakaulassa laukkaa olohuoneen sohvalle, siitä tuli luonnollinen perheen tapa.

Kukaan perheenjäsenistä ei siis lotkauta enää korvaansa, vaikka aamulla huoneesta laukkaa sohvalle epäsuhtainen pariskunta: Minä unisena ja epävireisenä, poikalapsi lenkottaen kainalossa.

Luulen kuitenkin, että on hyvä, että asumme kerrostalossa, eikä meille ole suoraa näköyhteyttä naapurinikkunoista. Eikä näkyä kannata pysähtyä kuvittelemaankaan sen tarkemmin.

No niin, kuitenkin aloit...

Mutta miksi aamutanhu on Uunosta niin hauskaa? Halakaulassa laukkaaminen.

Jokin läheisyys tai vauhti miestä puhuttelee. Hauskuus! Kyse on silkasta lapsen luovasta ilosta ja taidosta. Asioita voidaan tehdä tässä maailmassa monella tavalla.

Aamullakin.

Toinen Uunon mielestä loputtoman ihana temppu on yksinkertaisesti kävellä kovalla vauhdilla toista kohti, jotta voi railakkaasti tömähtää vastatusten. Tässä hommassa onni on pehmeä äiti.

Aikuisena urautuu ihan kaikessa. Ainakin minä ostan aina saman juuston, saman jogurtin, kampaan tukan samalla tavalla ja käyn samoilla nettisivuilla.

Uuno-poika pistää asiat uusiksi.

Hänen mielestään perjantaisin on kukkien sijasta kivaa ostaa olohuoneen pöydälle syntymäpäiväkortti - esimerkiksi Salama McQueen-aiheinen - koristeeksi viikonloppua sulostuttamaan.

Mitä väliä sillä on, että kenelläkään ei ole syntymäpäiviä juuri silloin.

(Toki kaikki syntymäpäivään viittaava sopii ylipäätään ilon ilmaukseksi, koska vaan. Mehän lauloimme silkkaa onnentunnettamme viiime viikolla nuotioretkellä juhlallisesti seisaaltaan: "Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan. Paljon onnea metsä, paljon onnea vaan!")

Miten sinä muuten liikut aamutöiksesi?

Älä vain sano, että töpötät hajamielisesti ja tylsästi vessaan ja kohta raahaudut laittamaan kahvia tippumaan...

Hohhoijakkii ja haloo. Tee jotakin uutta.

Tanhua!

Jos se ei nappaa, et tiedäkään, mitä vaikutuksia on aamujenkalla tai kauniilla joutsentanssihenkisellä liikehdinnällä kello 06.00.

Heittele kulkeissasi lentosuukkoja! (Sen olen oppinut eräältä down-pojalta.) Lupaan, että päivä on aivan toisenlainen jos aamulla ensimmäiseksi nauraa.Poikalapsen elämää

Oltiin kaupassa ostoksilla. Uuno valitsi itselleen rasiallisen nallekarkkeja, tietenkin xylitolia

- Nämä ovat hyviä, myyjä hymyili ja jatkoi: -Mutta ei kannata syödä liikaa kerralla.

- Miksi ei?

- Voi tulla vatsa kipeäksi.

- Aa ... tarkoitatko, että pierettää?

- Niin no, niin. Kyllä, myyjä sopersi.


Kommentit

Onpa hienoa. Pidin tekstistäsi. Laitoin kommenttiakin. (Ja kun linkitin sen facebookiin, sitä jo alettiin jakaa :) Vau! Käykäähän muutkin lukemassa Johannan kaunista ja koskettavaa blogia!
Annoin palaa:) Tämän valmiiksi saattamiseen te Uunon kanssa minut inspiroitte: http://lastentahden.blogspot.com/2012/02/lapsi-on-aina-ihme.html :)
Anna palaa Johanna :) ja kiitos kaunis palautteesta!
Ihanaa, Satu ja ihanaa, Uuno, kiitos teille, että sain minäkin vihdoin tänään hymyn huulilleni, kun yhdestä sun toisesta syystä tämän päivän alku on ollut harvinaisen tahmea. Ehkä minäkin saisin nyt kirjoitetuksi jotain... Tämä virtuaalinen aamutanssi piristi kuin ihmeen kaupalla! Täytyy muina tahmeina aamuina yrittää muistaa kokeilla kotona vaikka boogie woogieta aamutuimaan :)
Oi voi, nyt minuakin alkoi naurattaa... :D :D
Eilen illalla, nukkumaan menon aikana, meillä kikatutti ihan hepuliin asti se, että kaisa sai laittaa yöpuvun paidan housuiksi ja housut päähän. Ja kyllä - riemu tarttuu!
Hei
rakas uusi ystävä,
Kiitos päivästä, miten olet tänään yhdessä yrityksenne kanssa ja
teidän

koko perheeni? Nimeni on LAHJAKORTTI Ann, Kuitenkin, haluan todella

luoda todellinen suhde sinuun ja edes olla hyvä ystävä me
kuten sinä

ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen ritaannak2@gmail.com

uutta ystävää varten, jotta voin lähettää sinulle makeita kuvia ok im ei ole hyvä
lataa

  kuvani täällä syistä ok
ritaannak2@gmail.com

Lisää uusi kommentti