Joulumies on tullut takaisin!

Uuno vietti ensimmäisen joulunsa niin kuin 11 kuukauden ikäiset ruukaavat tehdä: syömällä joulukuusen alla joulupaperia. Mutta sitä seuraavat joulut hän alkoi nauttia sydämensä pohjasta. Lahjatoiveet ovat olleet aina vaatimattomia, mutta pienenä Uuno rakasti yhteisiä joululauluja, kohtaamisia, sisarusten kanssa esiintymistä. Hän kulki ihmisen matkan joulupukin pelkäämisestä joulupukiksi ja on viime vuosina itse hoitanut tätä pyhää virkaa perheessä.

Jossakin kohtaa kuitenkin tuli monelle teinikodille tuttu kriisi. Uuno kritisoi kaikkea! Hän ei halua leluja, vihaa kaivaa mantelia riisipuurosta ja erityisen yök olivat ruutupaidat, joihin jouluna poikalasten pitää yleensä pukeutua. Viime jouluna Uuno kuitenkin teki Facebookiin joulukalenterin, jossa hän esitteli ystäviään. Myös jouluvideo on nähty. Ennakoivatko nämä signaalit muutosta?

Tänä jouluna Uuno on yllättänyt! Hän laulaa komealla äänellään yksin joululauluja huoneessaan. Hakee taustat Youtubesta ja talo raikaa!

- Hullua tuo joulunvietto, Uuno kävi posket punaisena välillä huokaisemassa meille.

-Mitä, oletko alkanut laulaa joululauluja?

-Pakko!

Talvinen kuva Uunosta pienenä

Kuva1: Pikkupojasta on kasvanut nuori mies, joka on löytänyt takaisin joulun

Tänä aamuna, joulukuun ensimmäisenä päivänä 2020 Uuno lähti kouluun repussaan omasta taiteesta painatettu kortti, osoitettu tämän hetken tärkeimmälle avustajalle. Hän kirjoitti itse kortin ja kuoreenkin tarvittavat nimet. Kädet tärisivät, kun asia oli niin tärkeä. Vähän levottomat olivat yöunetkin.

Toinen iso asia on Yhteisöllinen taidejoulukalenteri UP, joka käynnistyi aamulla. Joka päivä aattoon saakka joku henkilö eri puolelta Suomea meditoi Uunon taidekuvan äärellä ja kertoo Facebookissa meille muille, mitä ajatuksia maailmasta ja elämästä kuvasta heräsi. Taidejoulukalenterin idea on paitsi viedä päivä päivältä jouluun, kertoa myös siitä, että taide voi toimia täysin esteettömästi.

Nimi UP kertoo paitsi taiteilijan etunimen kirjaimet, myös sen, että taide voi nostaa meitä ylös kaikesta masentavasta ja pimeästä.

Uunon tekemiä taidekortteja kaupassa myynnissä

Kuva 2: Uunon kortteja myydään oululaisessa joulukaupassa.

Reilun kuukauden päästä ilmestyy uusi kirjamme ja olemme suunnitelleet julkkareita. Uuno sai firmasta juhlallisen palkkakuitin, jossa kerrottiin kirjankuvittajan saamasta ennakkomaksusta. Uuno kiljui onnesta!

Koronatilanne saattaa sotkea julkkarisuunnitelmat, mutta jollakin tavalla tätä merkkitapausta on päästävä bilettämään sipsien ja kokiksen kautta ja saatava vielä muut mukaan.

Aiomme keksiä jotakin nerokasta asian hoitamiseksi.

Uuno ideoi itselleen mainion joulukalenterin. Laitetaan joka luukkuun 1 sipsi!
Yksi? En olisi ikinä älynnyt keksiä mitään niin vaatimatonta, mutta Uuno on todella tyytyväinen innovaatioon ja odottaa aamun sipsiä kuin kuuta nousevaa.

Ihanaa joulun aikaa kaikille teille!

Joulukuusi valoissaan Oulun kaupungintalon edustalla

 Kuva3: Uuno kävi valokuvaamassa Oulun kaupungin joulukuusta.

Kommentit

-Mitä, oletko alkanut laulaa joululauluja?

-Pakko!

Tässäpä miettimistä kaikille. Aluksi nauratti, mutta näinhän se menee ainakin minun kohdalla
Liityn joukkoon. Pakko!
Ei. Kaikki. Kehitysvammaiset ole. Tyhmia on. Eri. Tasoisia voivat. Olla. Todella. Fiksuja.
Itse. En. Hyvaksy. kehitysvammaisten syrjimista ihmisten. Kannattaisi. Ajatella asioita hyvaa. Akanutta. Vuotta. Kaikille

Lisää uusi kommentti