Mystisiä värejä ja autonmerkkejä

Aamulla herään siihen, että kännykkä lattialla värähtää. Uuno on herännyt ja lähettää minulle kuvan. Niitä tulee muutamia aamun aikana ja illalla toinen shotti. Olen etuoikeutettu. Tajuan siinä unenpöpperössä yhtäkkiä, että minua pommitetaan rakkaudella.

Uunon graafiset kuviot ja värit, joita hän kännykällään tekee, kertovat valtavan isoista asioista. Valoja, värejä, viivoja, sekasotkua, kadonneita langanpätkiä, rajoja, rajattomuutta, hämäryyttä, vauhtia, pysähtymistä, onnellisuutta. Kaikkea tätä kuvat ovat täynnä. Ne ovat kuin värikäs luolasto tavallisen perhearjen keskellä. Taivas keskellämme, ehkä helvettikin joskus.

Samalla, kun me syömme hernekeittoa, känisemme  siitä, kuka laittaa tiskit ja katsomme Tähdet tähdet –ohjelmaa, kaiken keskelle kätkeytyy värähtelevän kännykän kautta rakkautta, iloa ja surua, joita Uuno kykenee kuvissaan hämmästyttävällä tavalla ilmaisemaan.
Tiedostan, että tulee sekin päivä, kun kännykkäni ei ehkä samasta syystä värähtele. Siksi nautin sateesta nyt.

Uuno näppäilee kännykkää

Uuno itse ei suostu perheen mystikoksi. Välillä hän arvuuttelee, mitä kuvissa on, ja kun ehdotamme jotakin suurta rauhan ja rakkauden välillä, hän ilmoittaa teoksen esittävän Renaultin merkkiä. Eräs mystinen kuvio kiinnosti minua tavattomasti. Näin siinä risteäviä teitä, ihmisen vaikeutta päättää suunnastaan.

-Siinä on rähjääntynyt hotellihuone, Uuno nauroi makeasti.

Kollaasi Uunon taidekuvista

Uuno kävi sydänlääkärillä ja se muutama vuosi sitten havaittu läppävika on hieman pahentunut, mutta ei kuitenkaan niin merkittävästi, että sillä olisi vielä käytännön vaikutuksia. Oli vaikuttavaa, kuinka liuta lääkäreitä ja hoitajia muisti Uunon muutaman vuoden takaiselta sairaalareissulta ja tuli jututtamaan häntä.
Uuno tiedusteli luonnollisesti ultraavalta lääkäriltä, mahtaako Uuno-poika olla raskaana.

AGU-tauti tuntuu olevan aika lailla asemissaan, eikä mitään uusia oireita ole ilmaantunut. Uuno syö ja nukkuu hyvin, viihtyy koulussa ja pitää elämästään.
Avustajajärjestelmä lopahti yhtäkkiä, emmekä ole saaneet uutta tilalle, mikä alkaa kyllä kohta näkyä kaikkien jaksamisessa, ellei tilanne korjaannu. Myös sijaishoidon paikka vaihtuu, mutta koska hoitajat pysyvät samana, olemme luottavaisia muutoksen suhteen.

Tiedostan, että meidän perheen toinen aalto on tulossa. Uuno käy viimeistä peruskouluvuottaan ja jatkaa Luovin ammattikouluun ensi vuonna. Aikuisen elämän järjestäminen on edessä, mutta vielä hetken aikaa saamme unohtaa sen.
Teimme Uunon kanssa kustannussopimuksen Kirjapajan kanssa uudesta kirjasta, jonka kirjoitan ja jonka Uuno kuvittaa. Uuno on suunnitellut myös kirjan kannen. Myös näyttely Uunon töistä on ensi vuonna suunnitteilla. Uuno soitti veljelleen ja kertoi kuulumisiaan näin.

-          Ens vuonna multa tulee kirja ja seuraavana vuonna mää meen serkkujen kanssa baariin.

Kommentit

Uuno ❤️ Ja Satun sanoitukset,oot huippu!
Kiitos. ❤ Kerron Uunolle terveiset.

Lisää uusi kommentti