Rakkautta ja sisaruksia

Ajattelin tässä blogissa ensin kertoa Uunon ja meidän kesästä, mutta huomasin, että kaikki Uunon kesän kohokohdat liittyivät yhteen asiaan: isosisaruksiin. Sananen siis heistä.

Olemme - kuten olen aiemminkin kertonut - uusperhe ja perheeseen kuuluu kaikkiaan seitsemän 11 - 34 -vuotiasta lasta. Uuno on nuorin ja minun ja Markun ainoa yhteinen lapsi.

Aihetta juhlaan!

Oikeastaan vasta nyt, kun kaikki muut ovat aikuisia, alkaa piirtyä esille uudella tavalla esille, kuinka hienoa on, että sisaruksia on paljon. Uunolla on omanlainen suhteensa sisaruksiinsa, eikä voi sanoa, kuka on läheisin. Rakkaita he kuitenkin Uunolle ovat. Uuno rukoilee sisarustensa puolesta joka ilta.

Hän soittaa monta kertaa viikossa - joskus joka päivä - tutkijaveljelleen. Tiedän, että veli on työssään kiireinen, mutta kesken kuumeisimman väitöskirjan viimeistelyn hän on vastannut Uunon puheluihin tai soittanut, jos ei ole sillä hetkellä pystynyt vastaamaan. Uunolla on tähän isoveljeen aivan oma upea veljessuhde, joka liikuttaa minua suuresti.

Myös Helsingin-sisko saa puheluita usein.

Uusperheen aikuiset lapset pysyvät kiitettävällä tavalla kärryillä, mitä perheessä tapahtuu. Raportit ovat usein hauskoja ja omintakeisia! Toinen Helsingin-veli miettii Uunon kanssa viikoittain, mikä heidän bändinsä nimi lopulta on ja miten sen ohjelmisto muokkaantuu. Ohjelmistoa ja nimeä on mietitty ainakin viisi vuotta. Matka on tässäkin prosessissa tärkeintä.

Uunolle oli suuri onni, että hänen yksi siskonsa muutti naapuriin asumaan. Uuno tuntee siskon kaveripiirin, he lähettelevät siskon kanssa kuvia ja erilaisia videoita tämän ystäville: ”Emilia, mää rakastan sua, mutta silleen niinkö ihmisenä”.

Minusta näyttää joskus, että parikymppiset tytöt aivan janoavat Uunon lahjomattomaan seuraan. Uunolta kuulee parhaat läpät. ”Ja nyt tulee vähän rankempaa huumoria...” hän saattaa aloittaa show'nsa.

Uuno sai olla hiljattain yökylässäkin siskon luona, ja reissu onnistui mitä parhaiten. Uuno oli painunut jo varhain peiton alle onnellisena siskon viereen nukkumaan. Nukkunut yön kuin tukki.

Se sisko, joka asuu vielä kotona, tarjoaa Uunolle haastetta. Uuno huutaa usein kurkku suorana oven takana, kun siskolla on kavereita, että ”mää oon niin katteellinen sulle, kun sulla on paljon ystäviä”. Ainakin tulee asia sanottua suoraan.

Yhteistyötä

Uuno elää täysillä kaikki sisarustensa juhlat, murheet ja ennen kaikkea seurustelukuviot. Hän kiintyy poika- ja tyttöystäviin. Uuno suree sydänsuruja koko 11-vuotiaan nuoren miehen tarmolla, ja jos jossakin suunnalla välit kariutuvat, tiedotus pelaa. Meidän vanhempien ei tarvitse tehdä mitään saadaksemme selvää asioiden tilasta, sillä Uuno kysäisee päivällispöydässä, vieläkö sisko tai veli on sinkku, onko ketään uutta, tai jos on, miten mennee.

- Onko edes ihastuksia?

Uunolla itsellään on ollut tyttöystävä, jolta tuli hämmästyttävän hieno piirustus viime talvena kotiin saakka. Nyt hän epäilee, että välit saattavat olla jopa bänks. Uusi rakkaus - jota hän kuulemma ajattelee koko ajan - on hiipinyt sydämeen.

- Mutta en mää tietenkään sano sitä sille tyttöystävälle.

Uunon rakkauden kohde saattaa olla vaikka suosikkisarjan roolihahmo, ja hän ymmärtää oikein hyvin, että sellaista henkilöä ei ole oikeasti olemassa.

- Mutta silti mää vaan olen ihastunut!

Kommentit

Hei
rakas uusi ystävä,
Kiitos päivästä, miten olet tänään yhdessä yrityksenne kanssa ja
teidän

koko perheeni? Nimeni on LAHJAKORTTI Ann, Kuitenkin, haluan todella

luoda todellinen suhde sinuun ja edes olla hyvä ystävä me
kuten sinä

ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen ritaannak2@gmail.com

uutta ystävää varten, jotta voin lähettää sinulle makeita kuvia ok im ei ole hyvä
lataa

  kuvani täällä syistä ok
ritaannak2@gmail.com

Lisää uusi kommentti