Uuno

Kun Uuno syntyi, mä lupauduin ottamaan kaikki mahdolliset hoitovuorot itselleni. Mä aioin olla maailman paras isoveli. Olen onnistunut vaihtelevasti. Kun Uunoa piti nukuttaa kärryissä ulkona, oli kaksi tehokasta keinoa. Joko lauloi vanhaa kunnon "Nuku nuku nurmilintu..."-kehtolaulua tai hyräili sellaista "hrrrrrrllllll..." -ääntä rauhallisesti.

Kumman valitsikin, se oli sitten sitä, seuraavat kaksi tuntia. Siitä tuli lopulta sellainen mantramainen sävelmä jota vain toisti ja toisti. Se oli kivaa. Mulla oli tehtävä.

Me ollaan Uunon kanssa perustettu jo monta bändiä. On ollut esimerkiksi Palomies ja Vihreä Valo, Uuno Ja Kumppanit, sekä Bändibändi. Omia biisejä meillä on syntynyt monta, mutta harvoin muistamme pistää niitä ylös. Lisäksi coveroimmme omia suosikkibiisejämme. 1978, Sami-mammutti, Todella Kaunis, Pikkuveli ja Hummani Hei, muun muassa.

Mä olen kitarassa. Uuno vaihtelee soitintaan, mutta useimmiten Uuno on rummuttamassa tyynyjä. Molemmat laulaa, korkealta ja kovaa. Jossain vaiheessa perustimme aina uuden bändin, kun tulin käymään kotona. Naapurit ei ole ehkä aina kiittäneet meidän bändiviritelmiämme, mutta meillä on ollut hauskaa.

Niin, jossain vaiheessa minun oli jo aika muuttaa pois kotoa. Kävin tosin pitkään säännöllisesti pesemässä (tai pesetyttämässä) vaatteeni kotona. Vähintään kahdesti viikossa. Se oli siitä hyvä, että tuli nähtyä samalla perhettä (ja sai puhtaita vaatteita.) Ehti leikkimään Uunon kanssa.

Veljekset.

Uuno on ollut aina herkkä nauramaan. Uuno innostuu helposti monesta asiasta. Se on parasta Uunossa. Uunon kanssa me pelataan usein pleikkaria. Parhaita on Lego-pelit ja varsinkin Lego Indiana Jonesit. Meillä on vähän erilainen pelitapa. Uuno tykkää hakata pahiksia ja ajella pelin eri ajoneuvoilla. Se jaksaisi tehdä pelkästään sitä tunteja putkeen. Mä tykkään suorittaa tehtäviä pelissä ja edetä juonessa. Joskus nämä kaksi erilaista pelitapaa ei ole kohdanneet ja olemme vähän nahistelleet, niin kuin veljet nyt nahistelee.

Sovintomme, sekä yhteiset iloiset pelin voitot kuitataan naurulla ja yläfemmoilla. Me pojjjat ollaan nopeita juhlimaan pienemmistäkin, kuten toooosi pahan pahiksen voitosta. Wohooo! Tekee elämästä mukavampaa, kun muistaa juhlia sitä.

Asun nykyään Helsingissä ja käyn Oulussa 4 - 5 kertaa vuodessa. Se on aika vähän, ja joudun jakamaan aikaani moneen osaan; kavereihin, perheeseen ja Uunoon. Ajan järjestely järkevästi on vähän stressaavaa.

Toisaalta tiedän aina, että siellä odottaa maailman innokkain pikkuveli isoveljeään. Hymy on herkässä ja juttua riittää, kun me näemme. Uuno on ihan hillittömän sosiaalinen kaveri.

Uuno on minulle pikkuveli. Maailman paras sellainen

Topi Marin, 23
(Kirjoittaja on Uunon isoveli ja Teakin teatteriohjaajaopiskelija)

Kommentit

Pysy aina isoveljenä, älä koskaan miehisty (liikaa). Ihana lukea asenteestasi ja otteestasi elämään erilaisen pikkuveljen isonaveljenä! Säilytä tuo tyylisi aina, niin maailma on parempi paikka elää.

Terveisin

Toisen isoveljen äiti
Hei
rakas uusi ystävä,
Kiitos päivästä, miten olet tänään yhdessä yrityksenne kanssa ja
teidän

koko perheeni? Nimeni on LAHJAKORTTI Ann, Kuitenkin, haluan todella

luoda todellinen suhde sinuun ja edes olla hyvä ystävä me
kuten sinä

ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen ritaannak2@gmail.com

uutta ystävää varten, jotta voin lähettää sinulle makeita kuvia ok im ei ole hyvä
lataa

  kuvani täällä syistä ok
ritaannak2@gmail.com

Lisää uusi kommentti