Uusia aluevaltauksia!

Tervehdys! Tänään juuri ystävänpäivän alla on hauska kertoa teille Uunon uudesta aluevaltauksesta; Uuno on alkanut pitää puheita!
Ensimmäinen puhe kuultiin hänen syntymäpäivänsä aattona. Tulin töistä kotiin illalla ja eteisessä Uuno oli vastassa maalauksen kanssa. ”Kuule äiti, mää haluan pittää sulle puhheen!”

Tipahdin. Uunon puhe oli koskettava ja ihana. Suora, reilu, konstailematon. Hän kiitti minua siitä, että olen ollut vierellä kun hän on ollut sairaana ja olen antanut lääkettä. Aikamoinen hetki 16 –vuotiaan kanssa.

Eilen illalla Uuno pyysi minua auttamaan. Hän haluaisi pitää puheen ja minun tulisi kirjoittaa se ylös. Uunon ystävänpäiväpuhe oli taas erittäin kiva. Olimme päättäneet julkaista sen facebookissa ja mietimme, olisiko puhe parempi videoida vai ihan kirjoitettuna tekstinä julkaista. Päädyimme jälkimmäiseen. Uunon ystävät ovat olleet erittäin ilahtuneita puheesta.

Jotenkin yllättävä ja ihana tuo Uunon innostus pitää puheita. No, onhan hän toisaalta elänyt kahden papin poikana ilmapiirissä ja konkreettisissa tilanteissakin, missä puheiden pitäminen on osa elämää. Mutta että Uuno itse pitää puheita kotiväelleen ja ystävilleen!
Mahtavaa.

Uuno on uskomattoman luova persoona. Uuno tekee edelleen myös puhelimellaan taidetöitä ja niissäkin hän muuntautuu ja kehittyy merkillisellä tavalla. Uunolla on käytössä naarmuinen ja näyttölasiltaan rikki oleva kännykkä. Sen note-ohjelmalla hän loihtii merkillisen kauniita kuvia. Ensin on tyhjä taulu ja siihen hän alkaa vedellä joko pensselillä tai sormellaan viivoja, jälkiä, värejä. Teetimme Uunon töistä koe-erän kortteja. Niistä on tykätty! Ja pian voimme tiedottaa eräästä ihanasta valtakunnallisesta hankkeesta, jossa Uunon taiteilijantaidot on otettu todesta ja Uuno saa ihan kunnon korvauksen työstään.

Uuno kanssa toteutettiin myös hyväntekeväisyyskampanja. Me vanhemmat teetimme Uunon kolmesta työstä tauluja ja huutokauppasimme ne Facebookissa. Saimme 45 euroa Yhteisvastuukeräykselle ja Uuno sai pienet kokisrahat myös itselleen vaivan palkaksi. Taulujen uudet omistajat vaikuttivat todella tyytyväisiltä taiteilijan töihin.

Tässä kuvassa on Uunon tekemän taiteen uudet onnelliset omistajat!

Helmikuussa Uunolla oli myös tutkimuskäynti Helsingissä. Lääke, jota hän on pari vuotta saanut, on selvästi auttanut motoriikkaan. Uuno pystyi olemaan nyt 3 sekunnin sijasta 13 sekuntia yhdellä jalalla ja neurologinen sormiennapsutustesti meni paljoa aiempaa nopeammin.
Alkutalvi on ollut siis monella tavalla iloinen ja vahva. Näin ystävänpäivän alla tervehdyksenä teillekin Uunon ystävänpäivänpuhe:

Hyvä ystävä on sellainen, joka ei kiusaa,

on kaikkien kanssa,

ei jätä ketään yksin,

ei lyö eikä potki.

Olen kokenut surua ja itkua ystävyydessä,

joskus menee aivan tunteisiin koko ystävyys.

Ystävyys on myös hauskaa, melkein liian hauskaa.

Tykkään olla itseni kanssa myös ystävä,

laulaa ja räpätä.

Ikä ei ole tärkeä asia ystävyydessä,

naisilta sitä ei saa edes kysyä.

Ystävyys on tärkeä asia, ilman ystävyyttä ei ole elämää eikä synttäreitä.
Uunon tekemä oranssi taulu!

Kommentit

Kiitos Uuno puhuttelevasta puheesta
Menee aivan tunteisiin. Uuno osui ystävyyden ytimeen. Kiitos.
Siis tuohan on aivan loistava tuo puhe, siis oikeasti! Ton vois painattaa ystävänpäiväkortteihin "runoksi" ja laittaa ensi vuonna myyntiin tai jotakin. Nerokas ja hauska.
Minä en usko ystävyyteen minulla ei ole koskaan ollut ystävää olemassa koska kaikki aina kiusaa minua.
Ikävä kuulla kiusaamisesta Autisti. Voimia sinulle! Kiitos palautteesta kaikille.

Lisää uusi kommentti