Vähemmän ruokaa, enemmän räppiä

Uuno on onnellisen oloinen poika.

Hän löytää koko ajan elämässään jotakin innostavaa, kiinnostavaa, odotettavaa, muisteltavaa, naurettavaa. Joskus hän kyllä miettii, "kumpi on oikea keskisormi, oikean vain vasemman käden" mutta sekin pohdiskelu on viattoman oloista. Raivarit on asia erikseen. Onneksi niitä on ollut viime aikoina hyvin harvoin.

Joulutunnelmissa.

Uunon elämä ei ole aivan helppoa. Hän ei osaa lukea tai kirjoittaa paria tavua pidempiä lauseita, vaikka toivoisi osaavansa. Hän ei pysty liikkumaan samalla lailla kuin useimmat lapset. Nivelissä on kipuja ja päätä särkee usein.

Tulevaisuus on toisenlainen kuin yleensä 10-vuotiaan lapsen kohdalla ajatellaan.

Ja silti tämä meidän AGU-diagnoosia kantava lapsi on sellainen "katsohan lintua oksalla puun". Hän ei osaa murehtia tulevaisuudesta, ei osaa pelätä sitä.

Ja miksi pitäisikään? Kuka meistä muistakaan lopulta tietää askeltakaan eteenpäin?

Tänä syksynä Uunon sosiaalinen omatunto heräsi rytinällä.

- Äiti, niiden lasten elämä on aivan hirveää, hän vaikeroi, kun katsoi Planin hyväntekeväisyyskonserttia.
- Niillä on vain ruskeaa vettä!

Emme oikein osanneet päättää, onko Uunolle edes hyväksi katsoa ohjelmaa. Eikö hänellä ole taakkaa omastakin takaa? Varsinkin siinä vaiheessa kun poika huudahti "kukaan ei saa enää nauraa tässä talossa!" nousi pala kurkkuuni.

Onneksi lapsi unohtaa nopeasti. Sen että ei saa nauraa.

Tänä aamuna Uuno jo suunnitteli joulua innolla. "Mää toivoisin, että olisi vähemmän ruokaa ja enemmän räppiä", hän linjasi.

Ihanaa joulua, ystävät! Uunon ohje ei ole huono.

Kommentit

Hei!Anteeksi kun tällä lailla"tunkeudun"blogiisi kysymään neuvoa...Millä perusteilla teillä alettiin ilmeisen suoraan epäilemään tuota agu sairautta?Mietin huolissani kun meillä on seitsemän vuotias poika,joka tulee noin pari vuotta ikäisiään jäljessä.Hänellä on diagnoosina monimuotoinen kehityshäiriö sekä keskivaikea dysfasia.Kromosomitutkimukset yms tehtyinä.Sairasti pienenä todella paljon hengitystieinfektioita ja sairaala tuli tutuksi.Ensin puheenkehitys pistettiinkin kovan sairastelukierteen piikkiin.Nyt kun koulu alkanu niin alkaa tuntua että pojalla tulee jotain taantumaa.On todella rauhaton yms.Ulkonäköpiirteet viittaavat johonkin syndroomaan mitä vaan ei ole saatu kiinni(ovat kuitenkin todella lievät).Pitäisikö mielestäsi Agu taudin mahdollisuus ottaa huomioon,itseä kovasti on alkanut huolettamaan :( Teille kovasti iloa ja onnea tulevaisuuteen,nämä erityislapset todellakin opettavat miten elämää kuuluu elää <3 <3 <3
Maria, taitava lastenneurologi pystyi aivokuvasta epäilemään agua, toki muistakin oireista. Asia diagnosoidaan varsinaisesti virtsakokeella. Tietysti kannattaa tutkia! DNA-tutkimusta tarvitaan vasta myöhemmin, jos sittenkään.
Loistavat joulusuunnitelmat uunolla. Mahtoivatko toteutua? ;)
Hei
rakas uusi ystävä,
Kiitos päivästä, miten olet tänään yhdessä yrityksenne kanssa ja
teidän

koko perheeni? Nimeni on LAHJAKORTTI Ann, Kuitenkin, haluan todella

luoda todellinen suhde sinuun ja edes olla hyvä ystävä me
kuten sinä

ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen ritaannak2@gmail.com

uutta ystävää varten, jotta voin lähettää sinulle makeita kuvia ok im ei ole hyvä
lataa

  kuvani täällä syistä ok
ritaannak2@gmail.com

Lisää uusi kommentti