Tarinoita arjesta

Millaista on arkielämä kehitysvamman kanssa? Millaisia ajatuksia lapsen saama kehitysvammadiagnoosi herättää? Miltä tulevaisuus näyttää ja mitä se kenties tuo tullessaan?

Tähän osioon on koottu kehitysvammaisten ihmisten ja heidän läheistensä tarinoita elämästä kehitysvamman kanssa eri elämänvaiheissa.

Kun lapsi on pieni, moni vanhempi kokee tärkeäksi saada mahdollisimman paljon tietoa vammasta ja sen mahdollisista syistä. Kun lapsi kasvaa, tarvitaan tietoa siitä, millaista apua ja tukea lapsen ja hänen perheensä on mahdollista saada. Ajoissa tarvitaan tietoa myös siitä, millaisia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja tulevaisuus tarjoaa esimerkiksi asumisen, opiskelun tai työllistymisen saralla.

Kun kehitysvammainen nuori aikuistuu ja alkaa itsenäistyä, kyseessä on suuri muutos koko perheelle. Nuoret kehitysvammaiset pohtivat hyvin samanlaisia asioita kuin vammattomatkin nuoret: missä ja miten haluan tulevaisuudessa asua, millaista työtä haluan tehdä tai mistä voisin löytää itselleni elämänkumppanin. Vanhemmat kaipaavat usein tietoa erilaisista tarjolla olevista palveluista ja tukitoimista.

Haluatko kertoa oman, perheesi tai läheisesi tarinan? Ota yhteyttä: verneri (ät) kvl.fi

Lisätietoa