Vatsatanssi hoitaa kroppaa

Naantalilainen Ninni von Weissenberg on aina ollut aktiivinen ja rohkea kokeilemaan uusia harrastuksia. Hän on ratsastanut 5-vuotiaasta alkaen ja soittanut vuosia pianoa. Erityisen lähellä hänen sydäntään on tanssi.

Ninni von Weissenberg on tanssinut pienestä pitäen. Aikuisena hän meni mukaan vatsatanssiryhmään.

- Suostuin ilomielin äidin ehdotukseen lähteä mukaan Naantalin naisvoimistelijoiden vatsatanssiryhmään, kertoo Ninni von Weissenberg.

- Ninni on luonteeltaan avoin ja iloinen, eikä hänellä ole koskaan ollut vaikeuksia liittyä joukkoon. Hänen otettiin lämpimästi ryhmään vastaan, kertoo Ninnin äiti Eira von Weissenberg.

Ennen vatsatanssiharrastusta Ninni harrasti naisvoimistelijoissa keppijumppaa. Myöhemmin alkoi äidin ja tyttären yhteinen vatsatanssiharrastus.

- Minä olisin monta kertaa halunnut jäädä kotiin, mutta Ninni seisoi ovella takki päällä ja pakotti minut lähtemään tunneille, kertoo Eira von Weissenberg.

Ninni kertoo alussa jännittäneensä ryhmässä ja kroppakin tuntui jäykältä, mutta pikku hiljaa liikkeet alkoivat löytyä. Weissenbergien mukaan vatsatanssi on hyvää liikuntaa, joka lievittää selkä- ja niskakipuja sekä hartiasärkyjä.

- Tanssista on myös muuta hyötyä. Sen avulla voi pitää kilot kurissa, joskin toisinaan harjoitusten jälkeen vatsalihakset kipeytyvät, kertoo Ninni. Ninni von Weissenberg suosittelee vatsatanssi muillekin naisille, jotka haluavat pitää itsestään huolta.