Kuntoa ja hyvää musiikkia

Mila Selin on käynyt Friskis & Svettiksen kuntojumpassa vuoden 2007 syyskuusta. Ryhmässä muut ovat vammattomia.

Kehitysvammaisten omia liikuntaryhmiä on suhteellisen vähän, ja esimerkiksi jalkapallo ei 24-vuotiasta Seliniä kiinnostanut. Urheiluharrastus löytyi ohjaajan avustuksella. Selin meni ryhmään ensimmäisen kerran ohjaaja Tuija Rantaison kanssa, ja siitä lähtien harrastus on sujunut omatoimisesti. Laji sopii hyvin tanssillisesti lahjakkaalle ja musiikkia rakastavalle Selinille. Tunneille pääsee metrolla tai raitiovaunulla.

Friskis & Svettis on tunnettu suvaitsevaisesta ilmapiiristään. Ryhmissä käy nuoria ja vanhoja, miehiä ja naisia. Tuija Rantaiso myöntää, että hän itse oli huolissaan siitä, miten puhelias nainen otettaisiin vastaan muiden kuntoilijoiden keskuudessa. Vammattomien ryhmissä käyminen ei muutenkaan ole ollut tapana. Tässä tapauksessa kynnys oli vain totutun rajan ylittämisessä. Innokas jumppaaja on otettu ryhmässä hyvin vastaan, eikä mitään ongelmia ole ollut.

Ryhmäliikuntatunteja järjestetään ympäri Helsinkiä joka päivä. Kun osallistuu samoille tunneille muiden kanssa, aikatauluissa löytyy valitsemisen varaa. Selin käy tunneilla viikonloppuisin, silloin kun se parhaiten hänelle sopii.

Kuntojumpassa on vauhdikasta, rytmistä musiikkia. Liikkeet on suunniteltu niin, että kaikki pysyvät niissä mukana. Kun Seliniltä kysyy, mistä hän pitää lajissa eniten, vastaus on helppo: ”"Kaikesta".”